Vereséget szenvedett az ASE a Szegedtől

Fotó. Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó. Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az első negyedben három perc után 10-2-re vezetett a paksi csapat. Jött azonban közel négypercnyi gólcsend, és a Szeged megkezdte a felzárkózást. A születésnapos Guinn büntetőivel azért négy pont előny megmaradt a nyolcból.

Nem indult jól a második felvonás, Barnies rosszul ért talajt, lesántikált a pályáról. A tizenötödik perc tájékán két pontra feljöttek a vendégek, de Guinn triplájával sikerült visszaverni a felzárkózási kísérletet. Paksi percek következtek, Hinds közelije után kilenc pontra nőtt a hazai előny, de az utolsó perc a vendégeknek sikerült jobban.

Hullámzó játékot láthatott a közönség, elhúzott az ASE, visszajött a Szeged, sok volt a fault, és a véleményes bírói ítélet. Gulyás Milán dudaszóra beeső közelijével nyolc pontos előnyt szerzett a piros-kék csapat az utolsó tíz perc előtt.

A záró negyed közepén Guinn duplája után 71-61-re ellépett az ASE, de a vendégek még ekkor sem adták fel, és egy 17-5-ös rohanással a javukra fordították a mérkőzést.

ASE – Naturtex-SZTE-Szedeák 76:78 ( 19-15, 18-16, 23-21, 16-26 )

Teo Cizmic: Az utolsó öt percre összezuhantunk, Fortune-nak hagytuk, hogy szabadon dobáljon, mi pedig nem tudtuk a saját helyzeteinket értékesíteni. Elkezdtünk idegeskedni, és hiába a két nagyszerű idegenbeli győzelem, most nem volt bennünk annyi, hogy győztesen zárjuk le ezt a mérkőzést.

Medve Máté: Sok hibával játszottunk, kapkodtunk, sok korai dobásunk volt. Sokkal nyugodtabban kellett volna játszanunk a tíz pontos előnyünk birtokában.

A mérkőzést február 11én 17.30-tól vetíti a TelePaks televízió.