Országos seregszemlén mutatkoztak be a country táncosok

A paksiak györkönyi és szekszárdi táncosokkal kiegészült csapata. Fotó: CRC
A paksiak györkönyi és szekszárdi táncosokkal kiegészült csapata. Fotó: CRC

Eddig elmaradhatatlan résztvevője volt, jövőre házigazdája lesz az Országos Linedance és Country Fesztiválnak (OLCF) a csámpai Country Road Club. A jubileumi tizedik találkozó után vándorútra indul a program és évről-évre más lesz a házigazdája.

Nagy izgalommal készültünk, mert nagyon szeretünk bemutatkozni ezen a fesztiválon. Talán mi vagyunk az egyetlen csapat, amelyik mind a tíz alkalommal népes csapattal részt vett az OLCF-n – foglalta össze Dobai-Győrffy Orsolya, a klub oktatója.

Elmondta, hogy két csapatot fésültek össze, a csámpait (paksit) és a györkönyit, sőt két táncos Szekszárdról is csatlakozott hozzájuk. A bemutatkozásra igen rövid időt, tíz percet kapott minden együttes, ebben egyszerűbb, mindenki számára könnyen tanulható, de tetszetős koreográfiák is bekerültek ugyanúgy, mint a bonyolultabb, nehezebb táncok, amelyeket a csámpai csapat tagjai mutattak be.

Dobai-Győrffy Orsolya azt is elárulta, hogy bár még mindig nagyon szeretik a country zenét, más műfajú muzsikákat is választottak, ami egyébként jellemző minden együttesre. Az elmúlt tíz évben a hagyományos linedance mellett teret nyert a katalán stílus, ami lazább, több forgást, mozgást rejt.

Az OLCF hagyományos helyszínén a budapesti Tungsram csarnokban idén 19 csoport mutatkozott be, köztük új együttesek, fiatalok és néhány „régi motoros”, mint a csámpaiak, akik már több mint 10 éve hozták létre csapatukat.

Koncertek, közös tánclehetőségek tarkították a programot, ami remek alkalom minden évben az ismerkedésre, tapasztalat- és információcserére. Az estet versennyel zárták, illetve azzal a bejelentéssel, hogy az OLCF a jövőben vándorfesztivál lesz. Azok közül, akik vállalkoztak a szervezésre, sorsolással döntötték el a jövő évi helyszínt, ami Paks lesz.

-Nagyon örülünk a lehetőségnek, már hazafelé a buszon elkezdtük az ötletelést, mert szeretnénk emlékezetes, színvonalas, Paks városához méltó programot szervezni – foglalta össze Dobai-Győrffy Orsolya hozzáfűzve, hogy egy év van ugyan az előkészületekre, de időben hozzáfognak a siker érdekében.