Idén nyáron is nyitva a sóstói tábor

Fotó: csengey.hu

Idén nyáron is nyitva lesz az önkormányzati tulajdonú sóstói tábor, van működési engedélye, tudnak gyermekcsoportokat fogadni – mondta Szabó Péter, Paks polgármestere a közelmúltban szárnyra kapott álhírek kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy míg tavaly az állami fenntartású általános és középiskolák esetében finanszírozta a gyermekekre felügyelő pedagógusok túlmunkáját a szekszárdi tankerületi központ, idén ezt a költséget már nem biztosítja, az önkormányzatnak viszont a vonatkozó jogszabályok alapján erre nincs lehetősége, mivel nem az önkormányzat a táborok szervezője, és az ott felügyelő pedagógusok foglalkoztatója. Tehát ha a paksi állami fenntartású iskolák meg tudják oldani valamilyen módon a pedagógusok túlmunkájának kifizetését, semmi akadálya annak, hogy a diákok a sóstói táborba utazzanak.

Szabó Péter ugyanakkor kiemelte, hogy amennyiben jövőre lesz módja arra az önkormányzatnak, hogy balatoni táboroztatást szervezzen, megteszik, természetesen a pedagógusok túlmunkáját is kifizetik, a jövő évi költségvetésbe ezt betervezik.

A polgármester úgy tájékoztatott, hogy a Balogh Antal katolikus iskola már bejelentkezett, illetve a már hagyományos határon túli gyerekek tábora is.