Paks számára kiemelten fontos a vasárnapi eredmény

Szabó Péter, Süli János és Kovács Sándor közös sajtótájékoztatója. Fotó: Vida Tünde
Szabó Péter, Süli János és Kovács Sándor közös sajtótájékoztatója. Fotó: Vida Tünde

A vasárnapi döntés száz évre megalapozta a város jövőjét – fogalmazott Szabó Péter polgármester a helyi Fidesz szervezet sajtótájékoztatóján. Süli János, a  térség frissen megválasztott országgyűlési képviselője azt mondta, közel 23 ezer szavazat ad majd nyomatékot a Paks II. projekt érdekében végzett munkájához.

-Süli János számíthat ránk mindenben – fogalmazott a Fidesz paksi szervezetének elnöke, Kovács Sándor, aki köszönet mondott mindazoknak, akik aktivistaként, választóként járultak hozzá ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást a Tolna megyei 3. választókerültben.

Hozzátette, ugrásszerű fejlődés várható a város, a térség a választókerület életében. Az, hogy Süli János paksi, ráadásul miniszter, véleménye szerint további előnyökkel jár. – A magas részvételi aránnyal és azzal, hogy Süli János meggyőző főlénnyel nyert a térség bizonyította, hogy a kormányzat számíthat rá, bízom benne, hogy mi is számíthatunk a kormányra – fogalmazott majd arra is kitért, hogy a helyi Fidesz alapszervezet immár a 2019-es önkormányzati választásokra koncentrál.

Szabó Péter azt emelte ki, hogy Paks város jövője biztos kezekben van. – Mindannyian tudjuk, hogy itt a Paks II-es beruházás is a választás tétje volt, hiszen az ellenzéki pártok egyike sem támogatta. Az ország számára is nagyon fontos ez a győzelem, de Paks számára speciális helyzetéből adódóan még meghatározóbb – fejtette ki hozzáfűzve: Itt van a munka ideje.

A magas részvételi arány, a kétharmados többség Süli János, a Fidesz-KDNP vasárnap mandátumhoz jutott képviselője szerint azt jelenti, hogy nincs létjogosultsága a vitának. Saját győzelmét az erőmű melletti kiállásként is értékeli. Azt mondta ez valójában egy kis népszavazás volt, amelyen a térségben élők letették voksukat az erőműbővítés mellett, de ez nemcsak Paks és a térség ügye, hanem az országé, mert villamos energiára szükség van ellátásbiztonság, az olcsó áram érdekében.

Süli János szerint eddig némi kétség és bizonytalanság volt érezhető, a befektetői tőke nehezen mozdult meg. Ennek most vége, fel fog gyorsulni a lakás-, szálláshelyépítés és más munkák, mert „nem kell tartani attól, hogy jön egy új kormány és első útja Oroszországba vezet, hogy felmondja a szerződést” – mondta.

Kitért arra, hogy a városvezetéssel is hozzáfognak a részletes egyeztetéshez, konkrétan meg kell határozni ugyanis, hogy ki mit végez. A felvonulási épületek, konyha, irodaépület, festőműhely, betonkeverő üzemek épülhetnek, a főépülettel kapcsolatos munkák pedig 2019 végén, 2020 elején kezdődnek – árult el részleteket kiemelve, hogy miniszterként elkezdett munkáját haladéktalanul folytatja.

-Parlamenti munkám során sokszor fogom idézni, hogy nekem közel 23 ezer ember adott felhatalmazást ennek a feladatnak az elvégzésére. Az fogom kérni, hogy úgy háborgassák ezeknek a blokkoknak az ügyét, hogy az 23 ezer ember haragját vonja maga után – fogalmazott Süli János, akit 22 850 vokssal, azaz 58,51%-os szavazataránnyal választottak április 8-án Tolna megye 3. választókerületében országgyűlési képviselővé.

Kapcsolódó tartalom:

Száz évre biztosított a város jövője – sajtótájékoztatót tartott a FIDESZ-KDNP paksi szervezete