Területvásárlásról döntött a képviselő-testület

Két edzőpályányi területet vásárolnának. Fotó: Paksi Hírnök
Két edzőpályányi területet vásárolnának. Fotó: Paksi Hírnök archív

Új bírósági ülnököket választott rendkívüli ülésén Paks Város Képviselő-testülete. Elfogadtak egy arra vonatkozó szándéknyilatkozatot is, hogy a Fehérvári úti stadionhoz két edzőpályához szükséges területet vásárol az önkormányzat.

Halaszthatatlan döntés miatt tartott rendkívüli ülést az Erzsébet Nagy Szállodában a város vezetése. Dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző úgy tájékoztatott, hogy változott a bűntető eljárási törvény és új bírósági ülnököket kellett választani. Mivel speciális szaktudású személyeket kért a bírói szervezet, szinte kutatni kellett olyan szakmák képviselői után, akik ennek megfelelnek, ezért az április 30-i jogvesztő határidő előtt alig tudták befejezni a munkát.

A város főjegyzője azt mondta, ha már összeült a képviselő-testület, elfogadta azt a szándéknyilatkozatot is, ami a Fehérvári úti stadion építéséhez szükséges területek megvásárlásáról szól.

-Területvásárlásokat eszközöl a városvezetés, erre egyébként a pénzügyi forrást elkülönítette, de ahhoz, hogy a tao forrásokat intézni tudjuk, szándéknyilatkozatot kellett elfogadni arról, hogy két darab edzőpálya nagyságú területet vásárol – részletezte dr. Blazsek Balázs. Azt mondta, ez a Szérűs utcát érint, ahol a kiválasztott ingatlanok tulajdonosainak vételi ajánlatot tesz az önkormányzat.