Harmincnyolcan kaptak Igazgatósági Nívódíjat a majálison

A Paksi Atomerőmű nívódíjjal elismert dolgozói. Fotó: Vida Tünde
A Paksi Atomerőmű nívódíjjal elismert dolgozói. Fotó: Vida Tünde

Hagyomány, hogy a Paksi Atomerőmű életében a május 1-je, a majális nemcsak a felhőtlen kikapcsolódásról, a sportról és a főzésről, a közösségi és kulturális programokról, hanem a kiemelkedő munkateljesítményt nyújtó munkavállalók ünnepléséről, elismeréséről is szól. Az idén 38 dolgozó részesül Igazgatósági Nívódíjban

Idén elsőként Pataki Mariannát, a vezérigazgatói titkársági osztály munkatársát szólították a színpadra, majd Kis-Szabó Tibor műszaki szakértőt. Az üzemviteli igazgatóság tizenhárom munkatársa, Balogh János, Csányi Dániel, Fekti Lászlóné, Huszák Zoltán, Izsák Lajos, Kosaras Ferenc, Kőmíves Ferenc, Krancz István, Mukli József Sándor, Pacher István, Sápi József, Takács Zoltán és Zörényi Miklós vehetett át nívódíjat Takács Zoltán üzemviteli igazgatótól.

Vácz Attila berendezésmérnök veszi át a nívódíjat. Fotó: Vida Tünde
Vácz Attila berendezésmérnök veszi át a nívódíjat. Fotó: Vida Tünde

A műszaki igazgatóság öt munkatársának, Jakab Albertnek, Kern Attilának, Nagy Lászlónak, Varga Zsoltnak és Vácz Attilának dr. Elter József műszaki igazgató adta át az elismerést, míg a karbantartási igazgatóságról kilenc kollégának gratulált Szabó Attila karbantartási igazgató. Ők: Baldauf János, Fazekas Attila, Herger Attila, Illés László, Somogyi László, Sóthy András, Tihanyi Ferenc, Tóth György és Tóth Levente.

A biztonsági igazgatóság kollektívájából Baranya Sándorné, Karácsony Sándor, Paczolay Győző Péter, Tóth Zoltán Sándor kapott nívódíjat, a gazdasági igazgatóság munkatársai közül pedig Benkéné Ambach Erzsébet, Elek Sándor és Füredi Zoltán. Végül Kaszás Mónikát és Makai Jánost szólították színpadra, ők a humán igazgatóság ebben az évben díjazott munkatársai.

Az ASE Sporttelep már viszonylag korán benépesült, sátrat vertek, főzéshez készülődtek a különböző kollektívák. A gyerekek rengeteg játéklehetőség közül válogathattak, s sportpályán idén is ugrálóvárak, trambulinok sorakoztak, de a sátorban is megannyi lehetőség kínálkozott: arcfestés, kézműves foglalkozások. A színpadon a Roger Schilling fúvószenekar megnyitója után egymást követték a helyi tánccsoportok egészen a programot záró Király Viktor koncertig.

A hagyományos főzőversenyt ebben az évben Karbantartási Igazgatóság színeiben induló csapat nyerte, az ezért járó díjat dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató adta át. Második az Atomix Kft., harmadik a Protheus Holding Zrt. kollektívája lett.