Falunapot tartottak Gyapán

Családok, baráti társaságok főztek a gyapai falunapon. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Családok, baráti társaságok főztek a gyapai falunapon. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A gyermeknapra tekintetettel bővelkedett ennek a korosztálynak való programokban az idei gyapai falunap, de színpadi műsorral is készültek a szervezők, családok és baráti társaságok főztek, éppen 15, valamint bált is tartottak.

Heizler Zoltán, a külső városrészek településrészi önkormányzatának tagja elmondta, hogy általában 150-200 fő vesz részt a falunapon és nemcsak helyiek, hanem paksiak illetve a többi településrészen élők is ellátogatnak hozzájuk. A rendezvényekre fordítható évi egymillió forint nagy részét a falunapra fordítják, aminek szervezéséhez már ősszel hozzáfognak, a program összeállításakor figyelembe veszik a helyiek igényeit, valamint a kedvelt, bevált programelemeket megtartják.

A nap folyamán fellépett a kakasdi néptáncegyüttes, a Főnix Táncegyesület, a Kredenc együttes és bohóc show is volt. A kiegészítő programok sorában szerepelt többek között gyermekvetélkedő, a helyi gyökerű Wallner Dénes fotókiállítása (e-fotók), kézműves foglalkozás, arcfestés, íjászat és kapura rúgó verseny. A napot bállal zárták. Másnap ünnepi szentmisét tartottak a helyi kápolnában a Blazsek Frigyes Kórus közreműködésével.