Pupp Noémi bronzérmes lett Auronzóban

Az ASE sportolói az olaszországi Auronzóban versenyeztek. Fotó: ase.hu
Az ASE sportolói az olaszországi Auronzóban versenyeztek. Fotó: ase.hu

Az olaszországi Auronzóban zajlott az ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokság, ahonnan egy bronzéremmel és egy ötödik helyezéssel tértek haza a paksi sportolók.

Ahogy az ase.hu honlapon írják, festői környezetben, képeslapra illő tájban, égszínkék vízen versenyeztek a sportolók, az Atomerőmű Sportegyesületet az U23-as kajakos Pupp Noémi, és az ifi kenusok, Hodován Dávid és Kollár Kristóf képviselték.

Pupp Noémi a hölgyek legkeményebb számában, 500 méteren kajak egyesben állt rajthoz, és a legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléba, ahol végül harmadik helyen végzett, ezzel megszerezte első nemzetközi érmét ebben a korosztályban.

A kenusok két számban voltak érdekeltek, ugyanis az 500 négyes (Hodován Dávid, Kollár Kristóf, a rácalmási Bucsi Bálint és a csepeli Zupkó Balázs) mellett 200 méteren kenu egyesben Hodován Dávid képviselte a hazai színeket, írják a beszámolóban.

A kenu négyesnek nem volt sok ideje együtt készülni, az Európa-bajnokság előtt másfél héttel térdeltek be először együtt a hajóba, élesben először Auronzóban, az előfutamban mentek, ahol negyedikként végeztek. A középfutamban összeállt az egység, győzelemmel jutottak a legjobb kilenc közé, ahol nagy csatában az ötödik helyen végeztek. A teljes beszámoló ide kattintva olvasható.