Kátyúznak a város útjain

A tervezett teljes körű útfelújításoknak köszönhetően egyre javul a város úthálózatának minősége, de mindig vannak olyan út- és járdaszakaszok, melyeket az időjárási hatások vagy a burkolat elöregedése miatt kátyúzni kell.

– Érkeznek a lakóktól is jelzések, illetve az önkormányzat által feltérképezett hibák is felkerülnek arra a listára, mely alapján elkészül az éves ütemterv, figyelemmel a város aszfaltozási programjára és a teljes körű utcafelújítási tervekre – tájékoztatott Pupp Gábor. A műszaki osztály munkatársa azt is elmondta, hogy 2018-ban bruttó 70 millió forintot különített el az út- és járdajavításokra az önkormányzat.

A kátyúzási munkákra a DC Dunakom Zrt. kapott megbízást, a cég alvállalkozók bevonásával végzi a feladatot. 20-25 szakaszon dolgoznak a hetekben a szakemberek, többek között a Szentháromság téren, ahol mintegy 200 négyzetméternyi útburkolat újult meg, emellett a régi padka is kiváltásra került. A Domb, a Május 1. és a Rákóczi utcákban is elkészült már egy-egy kisebb járdaszakasz rekonstrukciója, jelenleg a Fehérvári úton jelzik piros-fehér kordonok a munkavégzés helyét.