Szérűskerti ingatlanok vásárlásáról egyeztetett az önkormányzat

Fotó: TelePaks

Fotó: TelePaks

A stadionfejlesztés miatt az úgynevezett Szérűskertben lévő, jelenleg mezőgazdasági művelés alatt álló területet meg kívánja vásárolni az önkormányzat, szándékáról lakossági fórumon egyeztetett az érintettekkel. Az ingatlan 61 tulajdonos birtokában van, a területvásárlásról tovább egyeztetnek a felek.

A stadion szomszédságában található, úgynevezett szérűskerti ingatlanok vásárlását a Paksi FC Kft. már korábban kezdeményezte az önkormányzatnál, ugyanis a jelenlegi két nagyméretű füves edzőpálya, valamint egy nagyméretű és egy kis műfüves pálya már nem tudja ellátni az NB I.-es klub utánpótlás- és felnőttcsapatainak tréningezési lehetőségét. A mintegy 15 ezer négyzetméternyi szérűskerti területen két nagyméretű füves pályát kíván kialakítani a Paksi FC, pályázati forrásból. A terület megvásárlásának szándékát az önkormányzat jelezte az érintett tulajdonosoknak, akiket tájékoztató fórumra hívtak a városházára. – Egyszerűen fizikailag képtelenség az, hogy elférjünk a futballkomplexum jelenlegi területen. A klub és az önkormányzat már évekkel ezelőtt megkezdte az egyeztetést az áldatlan állapot megoldására, az idei évben úgy tűnik, megoldódik ez a problémánk – mondta el a rendezvényen Balog Judit, a Paksi FC Kft. ügyvezetője.

A fórumon a tájékoztató után az ingatlantulajdonosok közül többen felszólaltak, voltak, akik a nem tetszésüket fejezték ki, akadt, aki a terület minősítését kifogásolta, és jónéhány hozzászóló a város által kínált ár miatt volt elégedetlen.
– Összesen 25 darab ingatlanról beszélünk, 61 tulajdonosról. Akikkel meg tudunk egyezni, azokkal már most megkezdhetjük az adásvétel előkészítését. Amennyiben a szakértői értékbecslésen alapuló vételárban nem lesz konszenzus, további tárgyalásokat folytatunk az ingatlantulajdonosokkal – összegzett dr. Glöckler Ferenc aljegyző.

Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy az önkormányzat kezdeményezi a szakértői vélemény felülvizsgálatát, azt mondta, hogy megegyezésre törekednek a lakossággal, és nem vizsgálják a kisajátítás lehetőségét.