Elszállították a Duna partján talált robbanóeszközöket

Ahogy arról már beszámoltunk, bejelentés érkezett október 18-án 15 órakor a Paksi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy helyi lakos a Duna partján sétálás közben egy robbanótestnek látszó tárgyat talált. A Duna rendkívül alacsony vízállása miatt a partszakasz eddig víz alatt lévő területei is szárazra kerültek, ennek folytán került elő a paksi lakos által talált robbanótest.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékes vezetője haladéktalanul elrendelte a helyszín rendőri biztosítását és a partszakasz kiürítését. Az esetről azonnal értesítették a Magyar Honvédség Tűzszerész Ügyeletét is. A helyszín biztosítása közben több civil személy is tartózkodott a Duna-parton, akik jelezték, hogy, a közeli partszakasz több pontján is találtak különböző robbanótestnek kinéző tárgyakat.

Este 20.30-kor a helyszínre érkeztek a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred alakulatának tűzszerészei, akik a helyszínen egy 80 mm-es aknavető gránátot, egy 76 mm-es szovjet kényszer bombát, egy 57 mm-es szovjet páncéltörő gránátot, egy 40 mm-es szovjet páncéltörő gránátot, valamint harminc gyalogsági lőszert találtak, melyeket Budapestre szállítottak, kaptunk tájékoztatást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben valaki robbanószernek látszó tárgyat talál akár a Duna alacsony vízállása miatt a folyó partján, akár bárhol máshol, legyen az magán- vagy közterület, ne menjenek túl közel a tárgyakhoz, és ne nyúljanak hozzájuk. Fontos megjegyezni, hogy ha esetlegesen élesített, még fel nem robbant robbanószerkezetekről van szó, azok bármikor felrobbanhatnak, ami tragédiához vezethet. Kérik, hogy, aki a jövőben hasonló tárgyat talál, haladéktalanul értesítse a legközelebbi rendőri szervet, vagy tegyen bejelentést az ingyenes hívható 112-es vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.

Fotó: a rendőrség felvétele
Fotó: A rendőrség felvétele