Pakson rendezik a Fúvószenekarok VIII. Országos Fesztiváljának döntőjét

A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa, azaz a Landesrat minden évben országos fesztivált rendez a hazai német kultúrcsoportok számára rotációs rendszerben, idén a zenekarok voltak soron. A paksi Roger Schilling Fúvószenekar Szekszárdon lépett színpadra a Dél-dunántúli előválogatón és kiemelt arany minősítést ért el, adtuk hírül áprilisban. Arról is beszámoltunk akkor, hogy az előválogatók után megtartják a Fúvószenekarok VIII. Országos Fesztiváljának döntőjét, ahol azok a hazai német kultúrcsoportok vehetnek részt, akik a területi minősítő versenyeken a legjobb eredményt érik el.

Ez a program ebben az esztendőben Pakson lesz november 11-én. A versenyprogram 10 órakor kezdődik a Csengey Dénes Kulturális Központban, a gálaprogram és díjátadó pedig 14.45-kor. A rendezvény nyitott, de a versenyprogram ideje alatt csak a színházterem felső bejáratain engedik be a közönséget fellépési szünetekben.

A gálán a meghívott Landesrat tagcsoportok sorában fellép az Intermelodi kórusSzederkényből, a Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport és a Landesrat Harmonika zenekar, a fúvószenekarok gálaprogramján pedig a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület, a Szomódi Fúvószenekar, a Die Neun Branauer Musikanten, az „Alte Kameraden” Fúvószenekar Mecseknádasdról, a Roger Schilling Fúvószenekar Paksról és a Véméndi Fúvószenekar. A hivatalos programot követően, várhatóan 17.45-től a Roger Schilling Zenekar tánczenével szórakoztatja a közönséget.

A program szervezője a Landesrat, a megvalósításban közreműködik a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat, A Roger Schilling Fúvószenekar és a Paksi Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület tagjai.

Roger Schilling Fúvószenekar. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök archív
Roger Schilling Fúvószenekar. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök archív illusztráció