Győzött az ASE a PVSK ellen

Újabb fontos mérkőzést játszott az ASE NBI/A férfi kosárlabdacsapata a Gesztenyés úton. A vendég Pécsi VSK-Veolia hét közben, előrehozott meccset játszott hazai pályán a ZTE ellen, és vereséget szenvedett. Schmidt Béla a hazaiak vezetőedzője a mérkőzés előtt elmondta: Kemény meccsre számítok, fizikálisan, és gyorsaságban kell felülmúlni őket ahhoz, hogy győzzünk.

Budimir büntetőivel a vendégek szerezték az első pontokat, bő két perc elteltével Trajkovski egyenlített közelről. Kovács Ákos triplája után ismét Trajkovski volt eredményes, fokozatosan ellépett a piros-kék társaság. Faust ziccere után 12-6-ot mutatott az eredményjelző, időt kért a Pécs. Hasznos tanácsokat adott Csirke Ferenc, 5-0-s szériával egy pontra feljöttek a vendégek. Mielőtt nagyon belelendültek volna Budimirék, Eilingsfeld 2+1-e, majd távolija lehűtötte a kedélyeket. Két perccel a vége előtt, Medve közelije talált utat a gyűrűbe tíz pont fölé nőtt a különbség a két csapat között, ami meg is maradt a dudaszóig.

Jevtovic kétszer egymás után mattolta a vendégvédelmet, tizenöt pontra nőtt az ASE előnye. Ezután felváltva estek a találatok, majd közel négy perc elteltével Evans közelije után 37-21-nél időt kért a vendégcsapat. Kisebb zavar keletkezett a paksi védekezésben, 8-0-s pécsi roham után Schmidt Béla kért időt. Tízen belülre kerültek Hortiék, de Jevtovic és Faust hármasa révén újra kétszámjegyű lett a különbség. A végjáték a fekete-fehéreknek sikerült jobban, de így is megnyugtató paksi előnnyel ért véget az első félidő.

A nagyszünet után tartotta egy darabig előnyét az ASE, de a vendégvédekezéssel néha nem tudtak mit kezdeni, az ellenfél pedig fokozatosan elkezdte faragni hátrányát. A negyed közepétől bejöttek tíz alá, Ciric és Horti mindent bevetettek, a paksi játékosok pedig néha nem tudtak mit kezdeni a sportszerűség határán járó megmozdulásokkal. Bő egy perccel a vége előtt két pontra feljöttek a baranyaiak, de Eilingsfeld távolról, majd közelről is bevágott egyet.

Az utolsó negyed elejét nagyon megnyomta a paksi csapat, keményen védekeztek, és sorra szerezték a pontokat. Jevtovic dudaszóra beeső bravúr kosara után 75-59-et mutatott az eredményjelző. A vendégek nem adták fel, küzdöttek az utolsó pillanatig, és a végén szerzett négy ponttal tízen belülre jöttek.

Atomerőmű SE – PVSK-VEOLIA 84-75 (26-15, 20-22, 17-20, 21-18).

Evans 24, Eilingsfeld 20, Trajkovski 12, Jevtovic 8, Kovács Ákos, és Faust 7-7, Ruják 4, Medve 2 pontot szerzett.

Schmidt Béla: Azt vártam, amit kaptam, nagyon megdolgoztattak minket. Megmutattuk az erősségeinket és a gyengéinket is, szerencsére mindig volt olyan játékosunk, aki továbblendítette a csapatot, amikor kellett. Köszönöm a szurkolóknak a buzdítást, örülök, hogy győzelmet tehettünk a karácsonyfa alá.

Bojan Trajkovski: Az edzéseken sokat foglalkozunk a védekezéssel, de még mindig nem vagyunk azon a szinten, amin ennek a csapatnak lenni kellene. Kemény, harcos mérkőzés volt.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök