Óriási izgalmakat hozott az utolsó felvonás

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A hétközi körmendi vendégszereplés után a KTE-Duna Aszfalt csapatát fogadta bajnoki mérkőzésen az ASE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata a Gesztenyés úton. Mind a két gárda számára fontos volt a győzelem, aki nyer, az indulhat a Magyar Kupában. Shannon Evans utolsó meccsét játszotta az Atomerőmű csapatában, sérült vállát kell műteni, de azért ezt a meccset még bevállalta. Schmidt Béla a meccs előtt annyit mondott: Kemény, küzdelmes mérkőzésre és győzelemre számítok.

Evans-parádéval indult a találkozó, bő két perc alatt két duplát és egy triplát helyezett el a vendégek gyűrűjében. Trajkovski közelije és büntetője után 10-5-t mutatott az eredményjelző. Ezután felváltva estek a kosarak egészen a negyed közepéig, amikor Jevtovic ziccere után 18-10-nél időt kért a Kecskemét. Dimic volt kétszer eredményes, de mindig jött a paksi válasz, majd Faust közelije és Ruják távolija után 10 pont fölé nőtt a két csapat közti különbség. Eilingsfeld távoli találata már csak hab volt a tortán.

A második felvonás elején tovább nőtt a két csapat közt a különbség, Jevtovic közelije után 33-18-at mutatott az eredményjelző. Ezután bedeszkázták a gyűrűket: három és fél percen keresztül nem változott az eredmény, amit aztán Faust triplája tört meg. Ha már elkezdte, abba se hagyta, még két hármast – közte egy vendég időkérés – szórt be, 42-20-nál kezdődött a negyed hajrája. A Kecskemét három pontjára Kovács Ákos és Evans hattal válaszolt, 25 pontos előnnyel vonulhattak pihenőre Medvéék.

Próbálkozott a Kecskemét, de mindig érkezett a paksi válasz, Faust és Kovács Ákos volt ekkor a pontfelelős. Wittmann találataival 58-38-ra módosult az eredmény a 27. percben, azonban rögtön jött a válasz, Eilingsfeld zsákolása után újra 24 pontra nőtt a hazai előny. Nyolc-nullás vendég széria következett, bejött húsz alá a Wittmann vezényelte lila-fehér társaság, de az utolsó találatot Eilingsfeld jegyezte.

Óriási izgalmakat hozott az utolsó felvonás, fokozatosan olvadt el a negyed eleji 19 pontos előny. A vendégek mindent bevetettek, sokszor a fault határon túl is védekeztek, minden retorzió nélkül. Ez szemmel láthatóan megzavarta a paksi csapatot, kimaradtak a dobások, a különbség pedig fokozatosan csökkent. Egy perccel a vége előtt Derasimovic közelije után négy pontra feljöttek a lila-fehérek, de a végén Evans biztos kézzel értékesítette büntetőit.

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 81-75 (28-16, 20-7, 16-23, 17-29).

A paksi csapatból Evans 20, Kovács Ákos 18, Faust 13, Eilingsfeld és Trajkovski 8-8, Jevtovic 6, Ruják 5, Medve 3 pontig jutott.

Schmidt Béla: Örülök, hogy nyertünk az év utolsó napján, és megörvendeztettük szurkolóinkat. A fiúk túlságosan is megnyugodtak a félidőben, nem tudták ugyanazt a teljesítményt nyújtani a nagyszünet után. Ezen kell dolgoznunk, hogy ne legyenek ilyen hullámvölgyek. Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Shannon Evans: Az utolsó mérkőzésem volt, próbáltam élvezni, örülök a győzelemnek.