Fotópályázatot hirdet az önkormányzat Az én Paksom címmel

Paks Város Önkormányzata fotópályázatot hirdet a Településképi Arculati Kézikönyv kapcsán, amely a település bemutatásával, az értékek megismertetésével és az útmutatóval tárja fel a városunkban található településképi szempontból meghatározó építészeti, műemléki, táji és természeti értékeket, településképi jellemzőket.

Az én Paksom címmel kiírt pályázatban olyan képeket várnak, amelyek a paksi (Paks közigazgatási határán belüli) természeti és épített környezetet, valamint a paksi emberek életét mutatják be.

Pályázni a következő kategóriákban lehet:

Városérzetek: városi fotók, amelyek a paksi utcák hangulatát, az épített környezet szépségét ábrázolják (utcaképek, épületeket, épületrészleteket ábrázoló felvételek stb.).

Élő-lét: természetfotók, amelyek a paksi növény- és állatvilágról készültek (a konyha- és díszkert, közpark is számít).

Paksi mindennapok: a paksi lakosok mindennapjait, a paksi életérzés eszenciáját mutatják be (a személyiségi jogok szem előtt tartása mellett).

A pályázaton kategóriánként legfeljebb tíz saját készítésű fotóval lehet részt venni. Egy felvétel csak egy kategóriában indítható, de egy személy akár mindhárom kategóriában jelentkezhet.

A pályamunkák beküldésének határideje 2019. április 30. 12 óra. A pályázat benyújtható a sajto@paks.hu címen, az üzenet tárgyaként kérik Az Én Paksom fotópályázat címet megadni. Személyesen a Paksi Polgármesteri Hivatal 223-as irodájában fogadják a pályázatokat, nyitvatartási időben (kérik digitálisan, adathordozón bevinni).

A pályázatban kétféle díjazás lesz, hogy ez hogyan történik, arról ide kattintva minden információt megtalálnak, ahogy további fontos részleteket is a pályázatról.

A hóborította Duna-parti sétány 2018-ban. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
A hóborította Duna-parti sétány. 2018-as felvétel. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal