Bordács József képviseli a hármas választókerületet

Ahogy arról korábban beszámoltunk, dr. Rujder Mária, Paks 3. számú választókerület egyéni képviselője lemondott, aminek oka hivatással összefüggő összeférhetetlenség, ugyanis a képviselő a jövőben a Belügyminisztérium hivatásos állományában folytatja munkáját. Időközi választás nem lesz, mert a választási eljárási törvény szerint nem lehet időközi választást tartani az általános önkormányzati választás évében április 1-e és a választás napja között. Ez azt jelenti, hogy a választási bizottságnak – az előírt meghirdetési időt betartva – január 20-án volt utoljára lehetősége időközi választást kiírni az idei évben. – Nem marad ellátás nélkül a választókerület, az önkormányzat gondoskodik az ott élők érdekeinek képviseletéről – ígérte dr. Rujder Mária lemondásakor Szabó Péter polgármester, aki ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a választókerület képviseletét Bordács József látja el az őszi önkormányzati választásig.

– Sokan ismerik a körzetben lakók közül, ahol a korábbi években komoly munkát végzett, a visszajelzések pozitívak voltak – indokolta a polgármester, miért döntött úgy, hogy Bordács Józsefet kéri fel a feladatra.

Bordács József azt mondta, szívén viseli a választókerület sorsát, amelyért dolgozott már egyéni képviselőként, majd dr. Rujder Máriával együttműködve szintén. Hangsúlyozta, hogy a 3. számú választókerület Paks fontos területe, a város nyugati kapuja. – Az elmúlt tíz évre visszatekintve elmondható, hogy szépen fejlődött, jó néhány utca megújult, és zajlik a stadionépítés, ami által szintén szépül a környék, hiszen a körülötte lévő terek is megújulnak – fogalmazott Bordács József, aki arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy az idei képviselői keretet olyan fejlesztésekre fordítja majd, amelyekre lakossági igény van. Hozzátette, hogy az elérhetőségei a város honlapján megtalálhatók, ha valakinek kérése, javaslata, észrevétele van, keresse bizalommal.