Az Árnyas és a Bajcsy-Zsilinszky utcákban kezdődik felújítás

Átadták a munkaterületet, megkezdődik az Árnyas és a Bajcsy-Zsilinszky utcák aszfaltozása. A rekonstrukcióval folytatódik a Paks közterületeinek megújítását célzó program, aminek keretében a nagyon rossz állapotú utakat újítják fel, elsősorban a nagy forgalmúakat. A két utca kivitelezésre még tavaly október elején a Real-Rent Kft.-vel szerződött az önkormányzat.

Az Árnyas és a Bajcsy-Zsilinszky utcákban az útburkolat felújítása, új szegély építése, valamint járdatérkövezés vár a kivitelezőre. Sebestyén Roland ügyvezető úgy tájékoztatott, hogy az Árnyas utcai munkálatok határideje június 10., a beruházás költsége nettó 78 millió forint, a Bajcsy-Zsilinszky utca esetében a határidő május 20., a bekerülési összeg pedig nettó 18,8 millió forint. Azt is elmondta, hogy a munkálatokkal a jövő héten indulnak, a kivitelezések ideje alatt forgalomkorlátozások várhatók, de ezekről tájékoztatják majd a lakosságot.

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

A tavaly októberben aláírt, hét utcát érintő felújítási csomagban szereplő Táncsics köz Táncsics utca és a Tesco áruházhoz vezető út közötti szakasza, a Nyárfa utca 6-os főút és a Tolnai út közötti szakasza, a Bocskai utca Barátság útja és Búzavirág utca közötti szakasza, az Alkotmány utca Kodály Zoltán utca és a betonburkolatú út közötti terület már az előző évben megújult, a műszaki átadás-átvételt november 29-én megkezdték. A kivitelezésre a szerződéskötéstől számítva ötven napja volt a Real-Rent Kft.-nek, szegélycsere, marás és aszfaltozás szerepelt a feladatok között, valamint három helyszínen járdaépítés is.