Forgalomkorlátozások a kivitelezéssel érintett utcákban

A Paksi Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a Pakson zajló útfelújítási munkák során az alábbi forgalomkorlátozások várhatók:

Anna utca:

Az Anna utcai út- és közműépítés, felújítás kivitelezési munkáit két ütemben végzik. Az első ütemben a Hegyalja utca és a Szentháromság tér közötti szakasz készül el, melynek várható időtartama három hónap. Ebben az időszakban az utcának ezt a részét teljesen lezárják. A gépjármű közlekedés a Deák Ferenc utca és a Hegyalja utca közötti szakaszon változatlanul, egy irányban, a Munkácsy utca irányában használható marad. A Munkácsy utcából lefelé az Anna utca irányába csak a Tavasz utcáig lehet közlekedni. A Hegyalja utca feletti utcákból (Munkácsy u., Arany J. u., Gárdonyi u., stb.) a Szent István tér, a Dózsa György út megközelítése a változatlan forgalmi rendű Öreghegy utcán, Kálvária utcán, Szentháromság téren keresztül lehetséges. Az építéssel, felújítással érintett ingatlanok gyalogos megközelítését a kivitelező folyamatosan biztosítja. A második ütem (Anna utca Deák Ferenc utca, és Hegyalja utca közötti szakaszának) kivitelezésére vonatkozó forgalmirend-változásról később tájékoztatja a Paksi Polgármesteri Hivatal a lakosságot.

Ősz utca – Völgy utca:

Az Ősz és Völgy utcai kivitelezési munkák miatt az Ősz utcát (Hunyadi utca és a Temető utca közötti szakasza) valamint a Völgy utcát lezárják. A lakóingatlanok, présházak gyalogos megközelítését a kivitelező az építési, felújítási munkák alatt folyamatosan biztosítja. A lezárások legkésőbb a kivitelezési munkák befejezéséig, azaz 2019. július 19-ig tartanak.

Árnyas utca:

Az Árnyas utca felújítása szakaszosan történik, a kivitelező kéri, hogy mindig a soron következő kijelölt szakaszon hagyják szabadon a lakók a parkolókat. A munkálatok miatt félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani az utcában. A munkálatokat az Árnyas utca közepén kiágazó szervizúton, az Építők útja 2-8. közötti kivezető szakaszon kezdik, ott a parkolókat már ne használják.

Bajcsy-Zsilinszky utca:

A Bajcsy-Zsilinszky utca felújítása során nem lesz teljes útlezárás, de a munkagépek időszakosan akadályozni fogják a forgalmat, ezért kérik a közlekedőket, hogy lehetőleg kerüljék el az utcát, illetve ne parkoljanak az ingatlanok előtti füves szakaszra.

Felújítás kezdődik az Ősz és a Völgy utcákban. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Felújítás kezdődik az Ősz és a Völgy utcákban. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök