Ciric ellen nem volt orvosság

Pécsett játszott bajnoki mérkőzést az ASE NBI/A-as férfi kosárlabdacsapata. A hét közepén lágyéksérvvel műtött Julian Norfleet 4-6 hétig hiányozni fog a rotációból. Medve Máté edzésen szenvedett bokasérülést, csak könnyített munkát végzett, és Dzunics Braniszlav is az ágyat nyomta, csütörtökön tudott először edzést vezényelni. A hazaiaknak sem volt könnyű az élet, sérülések miatt foghíjas kerettel vágtak neki a mérkőzésnek.

A hazaiak kezdtek jobban, nemcsak közelről, de távolról is betaláltak. A paksi csapatból Jevtovic szerzett pontokat, eladott labdák, kihagyott helyzetek követték egymást. Nem telt még el négy perc, amikor 11-4-nél időt kért az ASE. Sajnos ez sem segített, mintha bedeszkázták volna a hazai gyűrűt, a nyolcadik percben Williams közelije törte meg a gólcsendet. Közben a Pécs szorgalmasan termelte a pontokat, ötből négy hármasuk beesett, míg a paksi hat kísérletből egy sem.

Eilingsfeld két hármasával csökkentette a különbséget az ASE, majd Jevtovic talált be kétszer közelről. Kovács Ákos büntetője után 31-19-et mutatott az eredményjelző, de rögtön jött rá válasz a pécsi oldalról. Faust és Henton is beszállt a pontgyártásba, tíz pontra csökkent a két csapat közt a különbség, de az utolsó találatot a hazaiak szerezték. A kihagyott hárompontosok és büntetők, valamint a tíz eladott labda hozzájárult ahhoz, hogy viszonylag nagy hazai előnnyel érjen véget az első félidő.

Jevtovic találataival tartotta a lépést a paksi csapat, de rohamosan gyűltek a személyi hibák, nem telt még el három perc, már megvolt az öt. Nem kapták el továbbra sem a fonalat a piros-kékek, a hazaiak pedig szorgalmasan gyűjtögették a pontjaikat. Faust triplájával 12 pontra csökkent a két csapat közt a különbség, de a PVSK 8-2-es szériával ismét jelentős előnyt szerzett a harmadik negyed végére.

A záró negyed közepéig nem változott a játék képe, könnyedén verte vissza az ASE felzárkózási kísérleteit a hazai társaság. Három és fél perccel a vége előtt indított rohammal sikerült látótávolságra feljönni, Kovács Ákos és Ruják tripláival 75-66 ra alakult a mérkőzés állása. Nem ijedtek meg a hazaiak, és egy 10-2-es szériával lezárták a mérkőzést. A baranyaiaknál a 38 éves 201 cm magas bosnyák Andrija Ciric 26 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

Pécsi VSK – ASE 85-68 (24-8, 14-18, 22-16, 25-26). Az ASE pontszerzői: Jevtovic 17, Kovács Ákos 11/6, Ruják 10/3, Faust 10/6, Eilingsfeld 8/6, Williams 7, Henton 5/3.
Braniszlav Dzunics: Nagyon rosszul kezdtünk, és később sem tudtunk váltani. Futottunk az eredmény után, nem játszottunk olyan fizikálisan, ahogy kellett volna.

Pécsi VSK-Veolia - Atomerőmű SE. Fotó: TelePaks
Pécsi VSK-Veolia – Atomerőmű SE. Fotó: TelePaks