Most is egy megnyert meccs ment el

A pécsi fiaskó után újabb idegenbeli mérkőzést játszott az Atomerőmű SE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata, a közvetlen rivális Kecskemét otthonában léptek pályára Medvéék. A lágyéksérvvel műtött Norfleet kivételével mindenki bevethető volt. Braniszlav Dzunics vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta: A védekezésben kell szervezettnek lennünk, sok energiára lesz szükség, sok kis apró dologra kell figyelnünk.

Jól kezdte a meccset a paksi csapat, Henton triplájával és Kovács Ákos büntetőivel ellépett. Faust is beszórt egy hármast, a harmadik perc végén hét pontra nőtt az ASE előnye. Ebben az időszakban a védekezés is rendben volt, a lepattanók is rendre piros-kék „kézben” kötöttek ki. A negyed közepén Wittmann közelije után egy találatra feljöttek a hazaiak. Sajnos Williams elkezdte gyűjteni a személyi hibákat, az első tíz perc végén már háromnál járt. A nyolcadik percben Faust zsákolása után jött egy paksi rövidzárlat, a hazaiak pedig öt nullával fordítottak, és egypontos előnyüket megtartották a dudaszóig.

A második felvonás elején a hazaiak tartották, sőt növelték is az előnyüket, Horváth Kristóf és Faust hármasával zárkózott, majd Jevtovic zsákolásával a 15. percben átvette a vezetést a paksi csapat. Ezután felváltva estek a kosarak, hol itt, hol ott volt az előny. Ruják két hármasa is utat talált a gyűrűbe. Az „utolsó szó” Kovács Ákosé volt középtávolijával, és ASE vezetéssel ért véget az első félidő.

A harmadik negyed elején állva hagyta ellenfelét a paksi csapat, a harmadik perc elején Jevtovic hetedik pontját szerezte zsinórban, 43-53-nál időt kért a KTE. Eilingsfeld hármasa után tovább nőtt az előny, majd Henton szépen kivitelezett ziccere után már 15 pontra nőtt. A 26. percben Williams megkapta az ötödik személyi hibáját, számára véget ért a mérkőzés. Újabb rövidzárlat következett, csak ezúttal „kicsit” hosszabb, a hátralévő időben mindössze Eilingsfeld szerzett két pontot, a hazaiak pedig 12-t, elfogyott a tetemes előny.

Medve és Eilingsfeld pontjaival 57-66-ra sikerült ellépni, de a negyedik perc elejére ismét visszajött a meccsbe a Kecskemét, és a 35. perc tájékán a vezetést is átvette. Kovács, Faust és Jevtovic szereztek pontokat zsinórban, 69-74-et mutatott az eredményjelző. Dimic és Wittman tripláival azonban fordítottak a hazaiak, de 18 perccel a vége előtt Ruják egalizált. Wittman dobott egy újabb hármast, amire megint Ruják válaszolt. A hazai irányító 2+1-e adta meg a kegyelemdöfést, arra már nem tudtak válaszolni a paksi legények.

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE 83-80 (20-19, 23-26, 14-17, 26-18). Az ASE pontszerzői: Jevtovic 16, Faust 15/6, Kovács 13/3, Ruják 12/12, Henton 11/3, Eilingsfeld 8/3, Horváth 3/3, Medve 2.

Dzunics Braniszlav: Gratulálok a Kecskemétnek, a végjátékban jobban voltak. Viszonylag jól játszottunk, de a végjátékban kritikán alul védekeztünk.
Ruják András: Hullámzóan játszottunk, és nem tudtuk megroppantani őket. A végén pontosabban játszottak, minden bejött nekik, Wittman Krisztián megint elővett „valamit”.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com