Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

A Tolna Megyei Balassa János Kórház betegei után a paksi székhelyű Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálatának rászoruló ügyfelei számára szerveztek gyűjtést a Paks II. Atomerőmű Zrt. munkavállalói.

Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója (b.) és Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója (j.) Fotó: Paks II. Zrt.
Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója (b.) és Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója (j.) Fotó: Paks II. Zrt.

Paks térségében élő, nehéz helyzetben lévő családok gondjain igyekszik enyhíteni most véget ért jótékonysági akciójával a Paks II. Atomerőmű Zrt. kollektívája. A kommunikációs igazgatóság által koordinált akció nyomán egy hónap alatt összegyűlt több százezer forintnyi adományt Mittler István kommunikációs igazgató adta át Borbás Lászlónak, a Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálat igazgatójának.

Az intézményvezető, megköszönve a Paks II. munkavállalók adományait, elmondta: több rászoruló családnak jelent komoly segítséget a felajánlott összeg.

A társaságnál már több jótékony célú akció zajlott, a dolgozók gyűjtöttek gyógykezelésre szoruló kollégának, krízishelyzetbe került paksi családnak, a megyei kórház gyermekosztályán ápolt kis betegeknek. Ezek nyomán született meg az elhatározás: olyan szervezetet keresnek, amely közvetlen kapcsolatban van nehéz helyzetben élőkkel, ismeri a problémáikat. Így esett a választás a paksi járás településein működő Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálatára, amelynek ügyfelei között van számos olyan család, ahol elkel a segítség.

A gyűjtés egy hónapon keresztül zajlott a társaság budapesti és a négy paksi telephelyén – tájékoztatott Mittler István. A kommunikációs igazgató azt mondta, 2017-ben, amikor az új atomerőművi blokkok tervezésével, építésével és üzemeltetésével megbízott társaság irányítását új menedzsment vette át, a cég súlypontja Paksra helyeződött át. Ez abban is megnyilvánul, hogy a Pakson és térségében zajló eseményeknek, kezdeményezéseknek nagyobb figyelmet szentel a társaság. – A belső kommunikációs csatornákon felhívjuk munkatársaink figyelmét az ilyen akciókra, például legutóbb a Te szedd! akcióra ösztönöztük őket. Ugyancsak bátorítjuk a Paks II. Zrt. dolgozóit az önkéntes véradásra. Ahogy tavaly, úgy idén is két alkalmat szervezünk a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével közösen. Azok a munkatársaink, akik donorként nyújtanak segítséget másoknak, pótszabadságot kapnak – részletezte Mittler István.

A kommunikációs igazgató arról is tájékoztatott, hogy az idei első Paks II-es véradás – ami természetesen minden segítő szándékú véradó számára nyitott – 2019. április 24-én délelőtt lesz Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban.

(X)