Kevés volt egy negyednyi jó játék

Három győztes hazai meccs után Kecskeméten lépett pályára a középszakaszban eddig kiválóan tejesítő Atomerőmű SE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata. Pénteken már a többiekkel edzett Henton és Horváth, valamint a lágyéksérvvel műtött Norfleet is, de Braniszlav Dzunics még nem gyógyult meg teljesen.

Hazai találattal kezdődött a mérkőzés, de Medve triplája után már az ASE-nál volt az előny. Jól védekeztek és lepattanóztak Jevtovicék, és közben fokozatosan elléptek. A negyedik percben Faust zsákolása után 4-9-et mutatott az eredményjelző, majd Eilingsfeld közelije után már időt kért a hazai csapat. Hosszú kihagyás után Norfleet is pályára lépett, és egy középtávoli dobással 13-20-ra módosította az állást. Ruják betörésből volt eredményes, kilencpontos paksi előnnyel ért véget az első negyed.

A második negyedben pontosan az első ellenkezőjét láthatta a közönség. Nem telt el három perc és a Kecskemét 9-0-ás sorozattal egyenlített. Sorra maradtak ki a paksi helyzetek, a hazaiak pedig szorgosan termelték a pontokat. A tizenhetedik percben Williams begyűjtötte negyedik személyi hibáját, a lila-fehér előny pedig már nyolc pontra nőtt. Az utolsó percekben sikerült valamit javítani ezen a rossz statisztikán, Faust és Henton révén négy pontra csökkent a hátrány a huszadik perc végére.

A nagyszünet után oda-vissza estek a találatok, Henton büntetői után 51-51-et mutatott az eredményjelző a huszonnegyedik perc végén. Újra a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és elléptek hét ponttal. Nagy volt az akarás, de sehogy sem akart menni a játék, akadozott a gépezet. A harmincadik percben Williams megkapta ötödik személyi hibáját (5 perc 24 másodpercet töltött a pályán). Hatpontos hazai előnnyel ért véget a harmadik felvonás.

Henton és Eilingsfeld révén három pontra feljött a paksi csapat, de rögtön egymás után két eladott labdából négy pontot szerzett a hazai társaság, hét pontra nőtt az előnyük. Két perc negyvenhét másodperccel a vége előtt 80-70-et mutatott az eredményjelző, de Faust, majd Ruják is betalált távolról, izgalmassá vált a végjáték. A negyvenedik percben Faust is begyűjtötte ötödik hibáját, a technikait, amit ítéltek ellene, értékesítette a Kecskemét, ami után 83-78-at mutatott az eredményjelző. Kovács Ákos triplájával két pontra csökkent a hátrány, majd a végén is az ASE támadhatott, de az utolsó öt másodpercben két közeli paksi kísérlet is kimaradt, győzött a KTE.

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE 83-81 (15-24, 27-14, 24-22, 17-21). A paksi pontszerzők: Faust 22/12, Kovács 16/6, Henton 9/3, Eilingsfeld 9, Ruják 7/3, Horváth 5/3, Norfleet és Jevtovic 4-4, Medve 3/3, Williams 2.

Jan Pavlik: Nem volt egyszerű mérkőzés, annak ellenére, hogy nem volt semmi, amivel meglephettek volna bennünket, jól felkészültünk belőlük. A meccs a második negyedben ment el, nem azt játszottuk, amit az első tíz percben, ezt nem engedhetjük meg magunknak. Jevtovic dereka már a mérkőzés elején megfájdult, ezért a második félidőt már végig alacsony szerkezettel kellett végigjátszanunk.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com