Thürmer Gyula: Európa legyen a dolgozó embereké

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– A Munkáspárt programja azt tartalmazza, hogy védjük a dolgozó embereket, Európa legyen a miénk, hogy a magyar önállóságot, a magyar népet meg kell védeni – mondta Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke paksi látogatásán, amelynek során a piactéren találkozott, beszélgetett a választókkal.

Mint kifejtette: szeretnénk megvédeni Magyarországot a migrációtól, az a mi dolgunk, hogy kit engedünk be az országba, szeretnénk Magyarország szuverenitását megőrizni. Mi békés Európát, Európai Uniót szeretnénk, és együttműködést Oroszországgal. Szeretnénk, ha Európát nem a bankok, a milliárdosok irányítanák, hanem a miénk, a dolgozó embereké lenne.

Újságírói kérdésre azt is elmondta Thürmer Gyula, hogy bíznak abban, hogy sokan elmennek május 26-án szavazni. – Azt látom, hogy az emberek értik, hogy ez most nem akármilyen európai parlamenti választás lesz. Az európai ház falai omladoznak, új ötletekre van szükség. Mi szeretnénk nagyobb szobát kapni ebben az európai házban, ezért arra kérjük az embereket, hogy akinek nem tetszik a Fidesz, nem tetszenek a parlamenti ellenzéki pártok, az szavazzon a Munkáspárta, az egyetlen baloldali nemzeti ellenzéki pártra – fogalmazott a Munkáspárt elnöke.

Azt is elmondta, hogy a Munkáspárt 26 ezer ajánlást gyűjtött össze az EP-választásra. – Ezért meg kellett dolgozni, sokat kint lenni az utcán. Én kizavarnék minden politikust az utcára, mert ott lehet az emberekkel beszélgetni, a politika ott van, nem a dolgozószobákban – tette hozzá Thürmer Gyula.