Kihirdették „Az én Paksom” című fotópályázat nyerteseit

Kihirdették a paksi településképi arculati kézikönyv kapcsán kiírt, Az én Paksom című fotópályázat eredményét. A szakmai zsűri kategóriánként kiválasztotta az első három helyezettet: Körösztös Ákost, Nagy Marcellt, illetve Molnár Martint. A győztes fotókat az alkotók nevével publikálják az arculati kézikönyvben. Az ünnepélyes eredményhirdetést június második felében tartják.

A Paks Város Önkormányzata által a településképi arculati kézikönyv kapcsán Az én Paksom címmel meghirdetett fotópályázatra három kategóriában lehetett nevezni Paks közigazgatási területén készített képekkel, melyek a természeti és épített környezetet, valamint a paksi emberek életét mutatják be. Az Élő-lét megnevezésű kategóriában Körösztös Ákos Cseresznyési formák című képét, a Paksi mindennapok kategóriában Nagy Marcell Ötven éve című alkotását, míg a Városérzetek témakörben Molnár Martin Fordított világ elnevezésű fotóját díjazták. – Nehéz volt a zsűri munkája, mert nagyon sok nagyon jó felvétel érkezett. A kiválasztott képek jól mutatják azt a megközelítést, amivel a lakosság a települése felé fordul érzelmeivel – fogalmazta meg a bírálóbizottság értékelését Horváth András, Paks főépítésze. A három győztes fotót az alkotók nevének feltüntetésével publikálják a településképi arculati kézikönyvben, és mindhárom díjazott értékes városi ajándékcsomagot kap. A város Facebook-oldalán a lakosság is szavazhatott, a legtöbb like-ot kapott fotó készítője közönségdíjban részesült, a sorrend: Nagy Marcell, Szép Zsóka és Hora Dániel. Az abszolút közönségdíjat, kategóriától függetlenül Nagy Marcell nyerte el Napfelkelte című fotójával. Nagy Marcell, az abszolút közönségdíjas alkotás készítője kísérőjével két éjszakát tölthet el a négycsillagos tengelici Hotel Orchideában.

Az ünnepélyes eredményhirdetést június második felében rendezik.  A paksi önkormányzat felhívására 19 fotós jelentkezett 280 alkotással.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök