Visszavonul a közélettől Kovács Sándor

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Kovács Sándor az alábbi közlemény kiadását kérte szerkesztőségünktől:

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Paksiak!

„Ha egyszer megérkeztél, örülj az útnak, amit addig megtettél. S rögtön keresd az újat, mert életed cél nélkül mit sem ér.”

Hamvas Béla gondolatait idézve jelentem be, hogy a paksi közéletben töltött 25 év után visszavonulok, és nem indulok sem a FIDESZ paksi alapszervezetének elnöki pozíciójáért, sem az őszi önkormányzati választásokon.

Egész életemben a tenni akarás, a többé válás és az alkotás vágya hajtott. Ebből a belső erőből építettem fel vállalkozásaimat, és immár negyedszázada ez a gondolat vitt a közélet szolgálatába is. Hittem és hiszem ma is, hogy őszinte jóakarattal, összefogással, kitartással a semmiből akár a mindent is el lehet érni. Mindezt dunakömlődi és paksi sportvezetőként, valamint a Paksi Iparoskör és a Paksi Lokálpatrióták alapítóelnökeként is megtapasztaltam. Hálás vagyok azért, hogy a két és fél évtized alatt nagyon sok jó emberrel, baráttal dolgozhattam együtt, olyanokkal, akik önzetlenül hittek abban, hogy városunkért megtiszteltetés dolgozni, tenni, áldozatot vállalni. Számomra az elmúlt szűk három év valódi célba érés volt. Örök büszkeségem és örömöm marad, hogy vezethettem az ország legnagyobb politikai közösségének helyi szervezetét, hogy a 2014-es választások kudarca után talpra álltunk, és vezetésemmel újra kétharmados erő lett Pakson is a FIDESZ. És természetesen azt is nagy tisztességként éltem meg, hogy alpolgármesterként szolgálhattam azt a várost, ahol közel hatvan éve élek.

Mert az utak sajátossága az is, hogy miközben véget érnek, újakra is átvezetnek. Számomra ez az út véget ért, melyet nyugodt lélekkel zárok le az ismert szavakat idézve: „A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, hitemet megtartottam.”

Kovács Sándor