Tárgyalási szünet a Paksi Járásbíróságon

Tárgyalási szünetet tartanak 2019. augusztus 16-ig a Szekszárdi Törvényszéken, a törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságokon, illetve a közigazgatási és munkaügyi bíróságon. A rendelkezés többek között a Paksi Járásbíróságra is kiterjed.

A tárgyalási szünet alatt valamennyi felsorolt bíróság és bírósági intézmény rendes napi munkaidőben ügyeletet tart, továbbá biztosítja a hatályos eljárási és anyagi jogi, valamint ügyviteli előírások szerint halaszthatatlan ügyek folyamatos intézését. A cégbíróságon és a bírósági kezelőirodákban naponta 9-től 11 óráig, ügyfélfogadási időben folyamatosan biztosítják az ügyfélforgalmat. Egyebekben ebben az időszakban a bíróságok – a törvényben meghatározott kivételektől eltekintve – nem tartanak tárgyalásokat.

Tolna megyében a Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon, valamint a Szekszárdi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon az ügyfélsegítő nap tartása szünetel, de a Szekszárdi Törvényszék területén működő járásbíróságokra, illetve közigazgatási és munkaügyi bíróságra kiterjedő hatállyal a Szekszárdi Járásbíróságon szerdánként 8-tól 12 óráig, valamint 13 és 16 óra között, a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfél által szóban előterjesztett kérelmet a bíróság elnöke által kijelölt bíró, bírósági titkár vagy bírósági fogalmazó jegyzőkönyvbe foglalja.

A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com