Újabb utcák korszerűsödtek Pakson

Megkezdődött a műszaki átadás a Völgy és az Ősz utcákban. Fotó: TelePaks

Elkezdődött a műszaki átadás, 15 napon belül befejeződik az Ősz utca Hunyadi és Temető utcák közötti felújítása, valamint az Ősz utcába torkolló Völgy utca rekonstrukciója. A beruházás valamivel több mint nettó 166 millió forintból, önkormányzati forrásból valósult meg.

Március elején kezdődött meg az Ősz utca Hunyadi és Temető utcák közötti felújítása, valamint az Ősz utcába torkolló Völgy utca rekonstrukciója. Teljes körű felújítás zajlott az utcákban. Korszerűsödött az ivóvíz- és szennyvízhálózat a Völgy utcában, ahol zárt csapadékvíz-elvezető rendszert is készített a kivitelező Amalfi Kft. Az Ősz utca érintett szakaszán szennyvízhálózat épült, mindkét utcában cserélték az elektromos közműveket, megújult a közvilágítás és a zöldfelület, valamint a járda- és útfelület kis kockakő- és térkőburkolatot kapott.

– A Rákóczi, az Eötvös és a Hunyadi utcák után az Ősz és Völgy utcákban tervezett korszerűsítés is elkészült, nagy öröm, hogy folyamatosan újulnak meg az utcák a négyes körzetben is – mondta el a műszaki átadás indításakor Bagdy László tanácsnok. A körzet képviselője azt is hangsúlyozta, hogy minden beruházásnál egyeztetnek a lakossággal, az Ősz és Völgy utcák esetén is az ott élők kéréseire tekintettel készült el a rekonstrukció. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a közlekedés zavartalansága miatt a forgalmi rend megváltozott: egyirányú lett a Völgy és az Ősz utca beruházásban érintett szakasza is.

– Az idei útprogram keretében úgynevezett faltól-falig felújítás zajlott az Ősz és a Völgy utcákban, ugyanúgy, mint az Anna utcában, valamint a Gesztenyés úton, ahol dolgoznak még a kivitelezők. Az Anna utcában már a második ütem zajlik, a Gesztenyés úton pedig a parkolók és az új kerékpárút kivitelezése történik. Új utat építünk a Vácika utcában, itt a közbeszerzési eljárás lezárása után indul majd a kivitelezés, csakúgy mint a Kurcsatov úti tömbbelső II. felújítási ütemben, a Wiegner Jenő és a Babits Mihály utcák közötti tömbbelsőben – tájékoztatott Szabó Péter. Paks polgármestere hozzátette, az aszfaltozási program is folytatódott idén a nagy forgalmú utcákban, hamarosan lezárul az Árnyas utcai beruházás is, illetve a Zsíros köz egy szakasza is megújult a közelmúltban a kátyúzásra elkülönített keretből. Ahogy a városvezetőtől megtudtuk, lezárult a helyi építési szabályzat tervezett tehermentesítő út megépítéséhez szükséges módosítása, kijelölték a nyomvonalat a lakosság véleményére figyelemmel. – A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. feladata a tervezés és kivitelezés megszervezése, ugyanis állami beruházásként épül meg a tehermentesítő út, az ehhez kapcsolódó tulajdonviszony-rendezés is állami feladat – tette hozzá. Paks polgármestere azt is elmondta, hogy elkezdődött a felülvizsgált közlekedési koncepcióban feltárt lehetőségek megvalósítása. Ennek részeként egyeztetést kezdeményez az önkormányzat a Dózsa György út kezelőjével, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel a Vak Bottyán Gimnázium, illetve a Pákolitz könyvtár előtti kereszteződések biztonságosabbá tételéért. Megvizsgálják a jelzőlámpás rendszer, illetve a körforgalom kiépítésének lehetőségét.