Útlezárások, forgalomkorlátozások az ünnepi program kapcsán

A Szent István-napi ünnepi programok kapcsán az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások várhatók Pakson 2019. augusztus 19-én és augusztus 20-án.

Augusztus 19-én 18 órától parkolási tilalom lesz érvényben a Szent István tér Kossuth Lajos utca és Deák-ház közötti szakaszán, valamint a Poligon irodaház mögötti, illetve az irodaház és az Erzsébet Nagy Szálloda közötti parkolókban.

Augusztus 20-án 9 órától 17 óráig a Szent István tér Kossuth Lajos utca és Deák ház közötti szakasza teljes útszélességben, a szálloda és az irodaház közötti teljes útszakasz, valamint az irodaház mögötti parkoló le lesz zárva. Ezeken a területeken, illetve a Deák-ház udvarán zajlanak majd a családi és gyermekprogramok, találhatók meg a kereskedők, étel-italszolgáltatók.

Az óvárosi útlezárással érintett utcák: Hegyhát utca, Bajcsy Zsilinszky Endre utca, Sas utca. Az ezekben az utcákban lakók fokozottan érintettek a forgalomkorlátozásban, útlezárásban.

A helyi és helyközi autóbuszjáratok a programok ideje alatt a lezárt útszakaszokat nem érintik, erről a közlekedési hatóság, illetve az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tájékoztatást adott ki. Bővebb információ a helyi és helyközi járatok tekintetében Lacza Mihály paksi forgalmi munkatárstól kérhető a 75/310-206-os telefonszámon.

A főutcai útlezárást augusztus 20-án 18 órakor oldják fel, ezt követően a 6. számú főutat teljes útszélességben lezárják a Táncsics Mihály utcától a város északi bejárójáig. (Az egészpályás-lezárást megelőzően augusztus 20-án 14 és 18 óra között a rendezvény biztonsági tervében meghatározott, a korzóról a rézsűn át a vasúti sínek fölé építendő mobil lépcsők és ideiglenes átjárók kivitelezési munkái miatt félpályás útlezárás lesz érvényben a fent említett főúti szakaszon.) A 6. számú főút teljes útszélességű lezárásának idejére a terelőutak a városon keresztül kerültek meghatározásra.

A 19.30-kor kezdődő Quimby-koncertre az első, kordonok segítségével kialakított beengedési pont a Deák Ferenc utca felől lesz kiépítve a Poligon irodaház és az Erzsébet Nagy Szálloda közötti úton. A biztonsági szolgálat munkatársai 18 órától itt látják el karszalaggal a Duna-partra (a Duna-parti nézőtérre és a korzóra) érkező látogatókat.

18 óra után a korzón kizárólag karszalaggal rendelkező vendégek tartózkodhatnak a biztonsági tervben szereplő létszámban, ezt a biztonsági szolgálat munkatársai folyamatosan ellenőrzik. Amennyiben a Duna-parton a vendégek száma eléri a 2500 főt, úgy a további érdeklődők a 6. számú főúton, illetve a Poligon parkolóban és környékén tartózkodhatnak, maximum 1500-an.

A 21 órakor kezdődő dunai fáklyás felvonulást követően tűzijáték következik a rendezvény zárásaként, amely után 23 óráig lehet elhagyni a Duna-parti területet. A 6. számú főút lezárását 23 órakor oldják fel.

A rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében a szervezők arra kérik  a programokra látogatókat, hogy segítsék a biztonsági szolgálat és a rendezők munkáját azzal, hogy a szabályozásokat, szabályokat elfogadják, alkalmazkodnak azokhoz. További információ Tell Edit igazgatótól kérhető a 20/4937743-as telefonszámon.