Felmérést végez a Központi Statisztikai Hivatal

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2019. évi adatfelvételi program részeként egészségi állapottal, egészségüggyel összefüggő felmérést végez Pakson is 2019 szeptember 16. és 2019. december 16. között.

A harmadik alkalommal zajló európai lakossági egészségfelmérés végrehajtását az európai bizottság rendelete írja elő az Európai Unió tagállamainak. Az ötévente elvégzendő adatfelvétel célja a lakosság egészségi állapotának, azt befolyásoló életmódjának, az egészségügyi szolgáltatások igénybevételének, az ellátásokkal való elégedettségének vizsgálata. Ezek az információk fontos egészségpolitikai intézkedések meghozatalához járulhatnak hozzá.

Az ország 510 településéről 10 470 személyt választottak ki a véletlen mintavétel szabályai szerint, akik névre szóló, válaszadásra felkérő levelet kapnak szeptemberben. A felmérés első két hetében van lehetőség arra hogy interneten keresztül töltsék ki a kérdőívet, azután fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel azokat, akik személyesen szeretnének válaszolni. A válaszadás önkéntes. A felmérésben résztvevők utazást, valamint az internetes kitöltők sportszerutalványt nyerhetnek.

A KSH a felmérésből származó adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag statisztikai célra, összesítve, az egyedi azonosítás lehetőségét kizáróan használja fel, a hazai és európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok betartásával. A felmérésből származó összesített eredmények a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé válnak, az első adatközlésre 2020 tavaszán kerül majd sor.

A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com