Szüreti nap lesz Dunakömlődön

Az ősz gyümölcseiből kell készíteni szörpöt, süteményt, lekvárt a dunakömlődi szüreti naphoz kapcsolódó pályázatok keretében. Fotó: www.pixabay.com
Az ősz gyümölcseiből kell készíteni süteményt, lekvárt a dunakömlődi szüreti naphoz kapcsolódó pályázatok keretében. Fotó: www.pixabay.com

Huszonkettedik alkalommal várják a lakosságot Dunakömlődre szüreti napra. Civilszervezetek részvételével zajlik majd a felvonulás, a Faluház mellett felállított sátorban pedig színpadi műsorral szórakoztatják a közönséget. A szüreti napot szeptember 21-én tartják.

Program:

13:30 szüreti felvonulás (útvonal: dunakömlődi faluház – Szabadság úti forduló – dunakömlődi présházsor) Ünnepi köszöntőt mond Szabó Péter, Paks polgármestere.

Színpadi program:

15:30-15:50 dunakömlődi óvodások műsora
15:50-16:20 Dunakömlődi Félnótás Dalkör
16:20-16:50 Paksi Szarkaláb Néptánc Egyesület
16:50-17:00 „Az ősz ízei az üvegben” és „Az ősz ízei a tányéron” pályázatok eredményhirdetése
17:00-17:45 Vivat Bacchus
18:00-18:50 Tűzvirág Táncegyüttes
19:00-19:45 Feke Pál, Junior Príma és Artisjus díjas magyar színész, énekes műsora
20:00-23:00 Retro party – a zenét Nagypál György szolgáltatja

Kísérőprogramok:

Vásár-tér a dunakömlődi faluház melletti téren. A könyvtár udvarában: arc- és hennafestés, 15 és 18 óra között Lampert Marianna könyvtáros várja a gyermekeket könyvekkel, játszósarokkal, valamint kézműves foglalkozás keretében gyékényből, csuhéból és szalmából készíthetnek különböző tárgyakat az érdeklődők Sáfrány Jánosné vezetésével.

„Az ősz ízei az üvegben” pályázat: Várják az őszi gyümölcsökből (szilva, alma, körte, csipkebogyó, stb.) készült lekvárokat, dzsemeket, amelyeket a dunakömlődi faluház nyitvatartási idejében lehet leadni. A gyümölcsízeket Volf József étteremvezető vezetésével ötfős zsűri értékeli, a legzamatosabb lekvárok készítőit díjazzák. Az eredményhirdetést a szüreti napon, 16.50-kor tartják.

„Az ősz ízei a tányéron” pályázat: Várják az őszi gyümölcsökből (szilva, alma, dió, stb.) készült édes süteményeket, amelyeket szeptember 21-én délig lehet leadni a dunakömlődi faluházban. A süteményeket szintén Volf József étteremvezető vezetésével ötfős zsűri értékeli, a legízletesebb sütemények készítőit díjazzák. Az eredményhirdetés szintén a szüreti napon 16.50-kor lesz.

A szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy a XXII. Dunakömlődi Szüreti Naphoz kapcsolódó felvonulás idején (13.30-15.30 között) a dunakömlődi helyi járatú busz kizárólag Dunakömlőd végállomáson áll meg.