A külső után belső felújítással folytatódik a városháza korszerűsítése

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A megújult külső után belső helyiségek korszerűsítésével folytatódik a paksi polgármesteri hivatal épületének rekonstrukciója. A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán a mosdók és a konyha teljes körű felújítására, valamint melegítőkonyha kialakítására nyert támogatást az önkormányzat.

– A földszinti mosdók esetében a felújításon túl bővítésre is sor kerülhet a hivatali ügyfélforgalom megnövekedése miatt. Emellett minden emeleten megújulnak a vizesblokkok – tájékoztatott Szabó Péter polgármester. A tervezői költségvetés alapján a beruházás összköltsége 52 millió forint, ebből 30 millió a JETA-tól elnyert támogatási összeg.

A beruházás menetével kapcsolatban Misóczki Anikó, a pályázati osztály vezetője úgy tájékoztatott, hogy első körben megkötik a támogatási szerződést, majd le kell bonyolítani a közbeszerzési eljárást, miközben alaposan át kell gondolnunk, hogyan biztosítunk mellékhelyiség használatot a felújítás ideje alatt a hivatal dolgozóinak és az ügyfeleknek. A pályázati osztály vezetője azt is elmondta, hogy várhatóan 2020. augusztus lesz a kivitelezés vége.

A JETÁ-hoz Dunaföldvár és Madocsa településekkel konzorciumban is nyújtott be pályázatot a paksi önkormányzat. A Lussonium turisztikai jellegű fejlesztésének tervezési feladataira ötmillió forint támogatást ítélt meg az alapítvány. – Szeretnénk füvészkertet, sövényt és római kori játszóteret kialakítani, hogy még látványosabb legyen a római kori romkert – mondta Szabó Péter polgármester. A pályázati forrásból a kivitelezéshez szükséges műszaki paramétereket tartalmazó terveket finanszírozza, míg a beruházás megvalósítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán korábban elnyert támogatásból valósítja meg az önkormányzat.