Szabadtéri fórumot tartott Antóni Józsefné és Kovács István

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Prioritás a gyermekintézmények teljes körű felújítása, hiszen ezek az épületek negyven évvel ezelőtt készültek, emellett a zöldfelületek, közösségi terek rekonstrukciója is kiemelt figyelmet igényel – mondta Antóni Józsefné, a Fidesz-KDNP hatos választókörzetben induló képviselőjelöltje utcafórumon. Nagy öröm, hogy a jövő héten elindul a lakótelepi központi tér és park felújításának első üteme – emelte ki, hozzátéve, hogy minden komfortérzetet növelő beruházás lényeges. – Folyamatosan találkozom a körzetben lakókkal, akik legfontosabb igényként jellemzően a biztonságot, és a látható, folyamatos fejlődést fogalmazzák meg.

Kovács István a pártszövetség ötös körzetben induló jelöltje azt mondta, hogy többek között a közterületek tisztaságával, a tömegközlekedéssel kapcsolatos észrevételeket fogalmaztak meg a lakók, illetve több pad és hulladékgyűjtő kihelyezésére is lenne igény. – A komfortérzetét javító beruházásokat azonnal indítani kell – húzta alá a jelölt. Arról is beszélt, hogy folyamatban van az idősek otthona bővítése, és kitért arra, hogy az ötös körzet speciális terület a tekintetben, hogy itt van nagyobb terület a város terjeszkedéséhez.

Az utcafórumon Süli János tárca nélküli miniszter és Szabó Péter, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje is ott voltak. Süli János kiemelte, hogy a Paks II. beruházás kapcsán fontos terület Paks lakótelepi része is, 650 fős kisebb lakótelep épül, valamint új sportcsarnok és uszoda építése, illetve a strand bővítése is szerepel a készen álló tervekben.