Kemény meccsen győzött az ASE

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A bajnoki rajton az ASE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata a KTE Duna-Aszfalt ellen lépett pályára a Gesztenyés úton. A piros-kékek keretéből hiányzott a porckorongsérvműtéten átesett Eilingsfeld János, és a szintén gerincfájdalmakkal küzdő Horváth Kristóf, valamint a sérült Kalmár Viktor. Braniszlav Dzunics, a paksiak vezetőedzője azt mondta a mérkőzés előtt: Nagyon fontos, hogy jól működjön a védekezésünk, és szükség szerint az új játékosunk Faust is lehetőséget kap.

Vendégpontokkal indult, de hamar jött a válasz Lóránt Pétertől. Kovács Ákos és Orlando Coleman büntetőivel ellépett az Atom, Harris triplája után 11-7-et mutatott az eredményjelző. Kisebb rövidzárlat következett, és a negyed közepére egy 6-0-s szériával átvette a vezetést a vendég, időt kért a Paks. Sikerült rendezni a sorokat, keményebb lett a védekezés, a visszatérő Faust egy triplával köszönt be, majd Lóránt és Evans is betalált, 11-15-ről 25-15-re változott az eredmény, az utolsó másodpercben Derasimovic hármasával jött tízen belülre a KTE.

A második felvonás elején feljött négy pontra a Kecskemét, több hiba is becsúszott a paksi védekezésbe, aminek köszönhetően már az ötödik perc tájékán meglett az öt csapatszemélyi. Harris közelije után hétpontos hazai vezetésnél időt kértek a lila-fehérek, ami után felzárkóztak négy pontra. Kovács triplája, Harris közelije, majd Porter büntetői után tizenegy pontosra hízott a piros-kék előny. Sajnos megtört a lendület, a vendégek pedig egy 10-2-es sorozattal feljöttek egy kosárnyira a huszadik perc végére.

A nagyszünet után felpörögtek az események, hamar ledolgozta hátrányát a vendég, és vérszemet kapott. A következő percekben felváltva estek a kosarak, Wittman zsinórban hat pontot szerzett. Kemény harc folyt a pályán, minden labdáért megküzdöttek a játékosok, a hetedik perc végén egy távolival három ponttal ellépett a vendégcsapat, rögtön időt kért az ASE. Most is jól jöttek a tanácsok, Porter, Faust és Lóránt pontjaival már az ASE vezetett négy ponttal. Az utolsó találatokat a vendégek csapatkapitánya szerezte büntetőből.

Az utolsó tíz perc még nagyobb izgalmakat hozott, néha az indulatok is elszabadultak, néha már a sportszerűség határát súrolta némelyik szerelés, vagy elzárás. 70-70 után Harris percei következtek, zsinórban nyolc pontot szerzett, míg vendég oldalról egy sem érkezett, a harmincötödik percben 78-70-et mutatott az eredményjelző. A viszonylag jelentős előny birtokában nem volt találatkényszerben az ASE, a KTE viszont mindent bevetett, nehezen viselték a vereséget. Az utolsó másodpercekben Wittmann lökte rá a palánkra Harrist, amiért megkapta ötödik személyi hibáját. A büntetőket a sértett biztosan értékesítette, beállítva a végeredményt.

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 90-84 (27-20, 21-25, 20-21, 22-18). Az ASE pontszerzői: Harris 22/12, Evans 15/6, Lóránt 14, Coleman 14/3, Faust 12/3, Kovács Ákos 9/6, Porter 4.

Braniszlav Dzunics: Ha nem is jó kosárlabdát játszottunk, mégis megérdemeltük a győzelmet, hiszen szinte végig vezettünk. Sok hibával, de nagy akarattal játszottunk, a KTE sokszor közel jött, de sikerült visszavernünk a felzárkózási kísérleteket.
Jeremy Harris: Sok labdával találtak meg a csapattársaim, amiket értékesíteni is tudtam, jó meccset játszottunk.