Hetzmann Albert tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Négy hónapja indult el az a beruházás a Gesztenyés utcán, amely útburkolat-felújítást, kerékpárút létesítését és víziközmű-felújítást foglal magába. A munkálatokkal egy ideje leálltak, egy sportcsarnok előtt ilyen állapotokat hosszú ideig fenntartani nem kívánatos helyzet – mondta Hetzmann Albert, a Paksi Deák Ferenc Egyesület hetes választókörzetben induló képviselőjelöltje helyszíni sajtótájékoztatón.

– Vélhetően a szerelvényakna a „főbűnös”, emiatt nem tudják befejezni a főnyomóvezeték kiváltását. A tervek 4-5 éve készültek, nem vetették össze a terveket egymással és a valós helyzettel. Valószínűleg az akna lejjebb süllyesztése sem lesz megoldás, úgy vélem, hogy egy újat kell létesíteni – fejtette ki feltételezését Hetzmann Albert. Kiemelte, az eset kapcsán arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a tanulságokat le kell szűrni, azaz ha különböző cégek készítenek olyan terveket amelyek hatással vannak egymásra, akkor össze kell azokat fésülni.

– Fokozni kellene a műszaki osztály felkészültségét, illetve nagyobb gondot kell fordítani a tervek minőségének ellenőrzésére, a különböző kiviteli tervek összhangba hozására, különösen ha útfelújításról van szó. Fiatal mérnököket, szakembereket kell ide hozni, vagy meg kell keresni azt a kapacitást, amely képes a tervek harmonizálását mint vállalkozó elvégezni jó minőségben, határidőre – mondta Hetzmann Albert képviselőjelölt.