Folyamatosan bővül a Paks II. projekt tájékoztatási eszköztára

Az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit összefoglaló plakátot juttatott el a beruházás környezetében fekvő több mint hetven településre a Paks II. Atomerőmű Zrt. Mittler István kommunikációs igazgató hangsúlyozta, kulcsfontosságú a térségben élők tájékoztatása, ezért bővítik folyamatosan a lakossági tájékoztatás eszköztárát.

Folyamatos a munka a Paks II. projektben: elkezdődött a felvonulási épületek kivitelezése és a szakemberképzésben is számos komoly lépés történt. Többek közt e témákkal foglalkozik az a tájékoztató plakát, amelyet a térség településeinek hirdetőtábláin olvashatnak az érdeklődők – tájékoztatott Mittler István. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója aláhúzta, hogy kulcsfontosságú a térségben élők tájékoztatása, ezért döntött úgy a Paks II. Zrt., hogy tovább bővíti a tájékoztatás felületeit, és egy A/3 méretű plakáton is összefoglalja az elmúlt időszak legfontosabb történéseit. A Mi újság Paks II.? plakátok a beruházás környezetében található több mint hetven település hirdetőtábláira kerültek ki polgármesteri hivatalokban, művelődési házakban és egészségügyi intézményekben. – Fontos, hogy az itt élők első kézből értesülhessenek a projektről – emelte ki Mittler István. A társaság kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy eddig is széles körű volt a tájékoztatás, közvetlenül lakossági fórumokon, egyéb eseményeken, a sajtón keresztül, az interaktív mobil kiállítás segítségével juttatták el a projektet érintő fontos információkat a lakossághoz. Ez az eszköztár egészült ki a Mi újság Paks II. tájékoztatóval, információs sátorral az utóbbi hetekben.

Több mint hetven településen olvasható a Mi újság Paks II. tájékoztató. Fotó: Paks II. Zrt.
Több mint hetven településen olvasható a Mi újság Paks II. tájékoztató. Fotó: Paks II. Zrt.

A települések rendelkezésére bocsátott tájékoztatóból kiderül, hogy elkészült az a transzformátorállomás, amely az építési területen zajló munkálatokhoz szükséges villamos energiát biztosítja. A Mi újság Paks II.? hasábjain elolvasható, hogy az orosz fél is elkezdte az elsőként megépítendő három épület kivitelezését a felvonulási területen. A két irodaépületet, illetve a száz főt befogadó étkezőt a Roszatom tenderét elnyerő magyar cég, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. építi. Az anyag beszámol arról is, hogy a Paks II. Zrt. gondoskodik az állat- és növényvilág megóvásáról az építési munkálatok által érintett területen. Mindemellett a szakemberképzés érdekében is számos jelentős lépést tett a vállalat, és hat egyetemmel kötött szerződést megteremtve a lehetőséget arra, hogy a Paks II. Akadémia keretében elindulhasson az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzés.

A Paks II. projektet bemutató interaktív kamion már tíz éve járja az országot, annak érdekében, hogy az ismereteket házhoz szállítva, első kézből nyújtson tájékoztatást – vázolta Mittler István. Hozzátette, hogy egy információs sátorral is bővítette eszköztárást a Paks II. Zrt. A sátor, amelyben minden fontos információ megtalálható a Paks II. projektről, a térséget járta ősszel: ott volt Szekszárd, Györköny, Paks, Kalocsa és Dunaföldvár kulturális rendezvényein.

(X)