Megalakult a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Forrás: teol.hu Fotó: Makovics Kornél
Forrás: teol.hu Fotó: Makovics Kornél

Megalakult október 23-án a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az alakuló ülést Pintér Szilárd és a dombóvári testület eskütétele után kezdték meg a megyei vezetők az Apáczai Szakgimnázium dísztermében, írta meg a teol.hu.

Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter köszöntőjében gratulált Dombóvárnak és Pintér Szilárd polgármesternek. Reményét fejezte ki, hogy együttműködés jellemezi majd a megye településein és a megyei közgyűlésben is a munkát, amely a fejlődés érdekében elengedhetetlen.

A választás eredményeiről napirend előtt Fusz György, a Területi Választási Bizottság elnöke számolt be. Az idei évben kettőszáznyolcvanhat szavazókörben, százkilenc településen szavaztak Tolna megyében. Hat szervezet állított listát. A szavazatok arányait tekintve a kormánypárt kapta a legnagyobb támogatottságot, így a tizenöt mandátumból tíz helyet a Fidesz-KDNP, kettőt a DK és egy-egy mandátumot a Jobbik, az MSZP és a Momentum nyert el a szavazatok alapján.

Az alakuló ülést az elnök megválasztásáig Mezősi Árpád korelnök vezette. A testületi tagok esküjét és a megbízólevelek átvételét az elnök választásának eljárása követte. Egyetlenegy jelölés érkezett Fehérvári Tamás személyére, majd a titkos szavazás alkalmával a tizenöt közgyűlési tag leadott szavazata alapján tizenhárom szavazattal választották meg. Két szavazat érvénytelen volt.

Fehérvári Tamás megválasztása utána a következőket mondta: – Hatalmas élmény itthon vezetni a Tolna Megyei Közgyűlést. Köszönöm Dombóvárnak és Tolna megye valamennyi településének azt a bizalmat, amit a megyei közgyűlés megválasztásánál mutattak. Büszkén jegyzem meg, hogy ez az eredmény az országban a második legnagyobb támogatottságot jelenti. Óriás feladat és egyben nagyon megtisztelő az újbóli megbízatás. Az eddig mutatott lendülettel, energiával és szakmai munkával fogunk dolgozni Tolna megye további fejlődéséért.