Aláírták a moziterem kivitelezéséről szóló szerződést

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Hamarosan elkezdődik a paksi mozi- és kamaraterem kialakítása a Csengey Dénes Kulturális Központban. A közbeszerzési eljárásban a nyertes ajánlatot a paksi székhelyű PARTNER Építő és Szolgáltató Kft. tette. A cég ügyvezetője és Paks polgármestere ma (10.25.) írták alá a kivitelezésről szóló szerződést.

„Csengey Dénes Kulturális Központ moziterem kialakítása” – ezt a címet kapta a projekt. A beruházás több mint 82 millió forintba kerül, ebből 49 millió forintot a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány biztosít Paks Város Önkormányzatának – mondta Szabó Péter. Paks polgármestere hozzátette, a moziterem nemcsak filmszínházként funkcionál majd, hanem kamarateremként zenei előadásoknak is otthont adhat. A kilencven férőhelyes terem falai és ablakai hangszigeteltek lesznek. A városvezető kiemelte továbbá, hogy minden berendezés megfelel a XXI. századi követelményeknek. Szabó Péter szerint régi vágya a lakosságnak, hogy világsikerű filmeket helyi moziban nézhessenek meg, és ne kelljen ezért elutazniuk Paksról.

Czethoffer Balázs, a PARTNER Kft. ügyvezetője a szerződéskötésen azt mondta, hogy a falakból is bontanak, az ülőhelyeket pedig lépcsőzetes rendszerben építik be. Ráadás, hogy a széksorokat oldalirányban kicsit eltolják egymástól, hogy semmi ne akadályozza a szabad kilátást. A munkaterületet tizenöt napon belül átveszi a kivitelező és várhatóan száz napon belül elkészül az új terem.