Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

Az októberben újjáalakult testület rendkívüli tanácskozáson négy témát tárgyalt. Elsőként az alapítványi támogatások jóváhagyása szerepelt napirenden. – A korábbi képviselő-testület humánpolitikai bizottsága hozta meg az alapítványok támogatásáról szóló döntéseket, de ezeket már az új képviselő-testület fogadta el. Azért volt szükség a mostani rendkívüli ülésre, mert amíg nem fogadtuk el az előterjesztéseket, az alapítványok nem tudtak dolgozni programjaik megvalósításán – tájékoztatott Szabó Péter, Paks polgármestere. A képviselő-testület tagjai egyhangú döntéssel támogatták az előterjesztésben javasolt alapítványok támogatását, az előterjesztés megtalálható a paks.hu honlapon (önkormányzat/testületi anyagok).

A második pontban a társulási tanácsokba, így többek közt a hulladékgazdálkodási vagy a Paksi Többcélú Kistérségi Társulásba történő delegálásokról egyeztettek a városvezetők. – Ezekbe a társulásokba Paksnak delegálnia kell képviselőt, aki alapesetben mindig a polgármester, de akadályoztatása esetére helyettest kell kijelölni. Az ülésen Szántó Zoltán alpolgármester úr személyére tettem javaslatot – mondta Szabó Péter. Az ajánlást hat igen és három tartózkodás mellett fogadta el a testület.

Ferenczi Jánosné kapja idén a Segítő Kéz kitüntetést, erről is döntött a grémium. A díjat azok elismerésére alapította az önkormányzat, akik munkájukkal hozzájárultak a város szociális és gyermekjóléti ellátásának javításához, vagy e tevékenységük során kimagasló teljesítményt nyújtottak. A kitüntetést november 12-én a szociális munka napja alkalmából szervezett városi ünnepségen adják át.

Paks kárpátaljai testvértelepülése, Visk további segítéséről is döntöttek a városvezetők. – Az egyebek napirendi pontban Barnabás István képviselő úr egy korábbi testületi döntést említett meg, amit most van lehetőségünk teljesíteni. Bő egy évvel ezelőtt ajánlotta fel a paksi városvezetés a Fehérvári úti stadionban korábban használt ülőhelyeket a viski futballcsapat stadionjába. A kezdeményezést nagy szeretettel fogadták, eddig az ukrán szakhatóságok engedélyeire vártunk, amely most realizálódott – összegzett a polgármester. A 400 széket és a hozzá tartozó felépítmény kiszállítását is a paksi önkormányzat vállalta magára, ami a tervek szerint még ebben az évben megvalósul.

A képviselő-testület a következő ülését november 20-án 14 órától tartja, a tanácskozást a paksi televízió élőben közvetíti.