Gyermekkoncerttel is készülnek a koraszülöttek világnapjára

November 17. a koraszülöttek világnapja, ezen a napon cikkek, események sorozata foglalkozik azzal, hogy bemutassa azoknak a családoknak a helyzetét, amelyekben a kisbaba korábban érkezik – ez ma Magyarországon minden tizedik gyermeket érinti. Pakson ezen a napon a fogyatékkal élő gyerekek segítését, elfogadását célul kitűző Gyermekemért Alapítvány és a koraszülött mentorprogram dunántúli régiójának képviselői mindenkinek szóló, ingyenes programokkal hívják fel a figyelmet a különleges élethelyzetben lévő családokra.

A Gyermekemért Alapítvány szervezésében a Rutkai Bori Banda ad ingyenesen látogatható gyermekkoncertet 15 órakor a dunakömlődi Faluházban. A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, és a gyerekek zenei idegenvezetőikkel kalandról kalandra vándorolnak, közben nemcsak ők, hanem a szülők is önfeledten szórakoznak.

A koraszülött mentorprogram dunántúli régiójának képviselői 16 órától a városháza aulájában várják kutyaterápiával a gyermekeket, és nem csak a korababákat, hiszen minden gyereknek élmény a kutyákkal együtt dolgozni, felfedezni az együttműködést. Erre a programra ellátogatnak a Tolna megyei Koriphorgolók is, ezúttal kötőtű nélkül. Meghívásuk célja, hogy a szülők megismerjék azokat a „láthatatlan” segítőket, akik a gyermekeiknek az inkubátorba lepedőket, takarókat, koripokat, sapkákat, előkéket készítenek.

Illusztráció. Fotó: pixabay.com
Illusztráció. Fotó: pixabay.com