Megkezdődik a paksi advent programsorozat

Megkezdődik a paksi advent programsorozat december 1-jén a városháza előtti téren, ahova december 22-ig várják különböző programokra és vásárba az érdeklődőket. A nyitónapon 16 órakor Szabó Péter, Paks polgármestere meggyújtja az első gyertyát a város adventi koszorúján, majd 16.10-kor a Vadrózsa Tánccsoport lép fel, a szászrégeni néptánccsoport legszebb táncait – Advent a Mezőségen és Karácsonyi hangulatban Felsőmarosmentén – hozza el az adventi udvarba, majd 17 órakor Pál Dénes műsora következik.

A programsorozat további alkalmain lesz többek között népi játszótér, fényképezkedés a Mikulással, adventi szabadulószoba, jótékonysági sütivásár, szaloncukor készítés, jön mások mellett a Berek Brothers, az USNK, az Iszkiri zenekar, a Shisha Café, Caramel, DJ Venom, a Kaláka együttes, Radics Gigi és fellépnek helyi kórusok. A részletes programkínálatot a Csengey kulturális központ és a város honlapján is megtalálják a Paksi Advent 2019. programfüzetben.

A karácsonyi vásártéren az étel- és italszolgáltatók naponta 14 és 18 óra között tartanak nyitva. A kézművesportékák vására december 1-jén 14 és 20 óra között, a továbbiakban pénteken, szombaton és vasárnap 10 és 20 óra között érhető el. A jégpálya hétköznapokon 16 és 20 óra között, a hétvégéken pedig 10 és 20 óra között lesz nyitva.

A paksi advent 2019 és a városi szilveszter rendezvények a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezésében, Paks Város Önkormányzatának támogatásával valósulnak meg. A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A Paksi Kertbarátok Egyesülete készített betlehemet az adventi udvar programra. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív felvétel