Egy doboznyi szeretet karácsonyra

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

Az idei a tizenegyedik alkalom, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. dolgozói és Atomerőmű Nyugdíjasklub részvételével karácsonyi jótékonysági ajándékcsomag-gyűjtés zajlik, amihez nagy örömmel csatlakozik idén is Paks Város Önkormányzata – mondta Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón, amelyet dr. Kovács Antallal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatójával együtt tartottak az akcióról. Elhangzott, hogy tavaly több mint 350 ajándékcsomag gyűlt össze, és szeretnék a szervezők, ha idén is sok családnak örömöt tudnának szerezni a lakosság közreműködésével. Dr. Kovács Antal azt mondta, hogy ha segítség kell, a paksiak azonnal megmozdulnak, ami jól mutatja a közösség erejét. Kiemelte, hogy az évtizedes múltú karácsonyi jótékonysági ajándékcsomag-gyűjtésben évről-évre egyre többen adakoznak.

Aki csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez annak nincs más dolga, mint megtölteni egy vagy több cipősdobozt ajándékkal, ráírni, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánja, majd eljuttatni valamelyik gyűjtőpontra. A dobozokba meleg ruha, írószer, tisztálkodószerek, játékok, édességek kerüljenek. Családoknak is összeállíthatnak karácsonyi ajándékcsomagot, ebben az esetben élelmiszerekkel töltsék meg a dobozt, a csomagoláson jelezzék a tartalmát.

Az elkészült ajándékcsomagokat december 12-ig lehet eljuttatni a gyűjtőhelyekre. Leadhatók Pakson a Városházán, a Tourist Info Irodában és a Csengey Dénes Kulturális Központban; az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. területén pedig az F2-es portán és a Tájékoztató és Látogató Központban.

Annak érdekében, hogy azok is segíteni tudjanak, akiknek nincs idejük ajándékkészítésre, az idei évben is lehetősége nyílik pénzbeli adományozásra, amit az atomerőmű F1-es és F2-es portáján, valamint a Városháza földszintjén kihelyezett gyűjtőurnákba lehet elhelyezni az akció ideje alatt.

Az összegyűjtött adományokkal a Paksi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a Segítők Háza, a Paksi Kistérségi Szociális Központ Fogyatékosok Nappali ellátását biztosító szervezete és a Katolikus Karitász munkáját segítik, ők juttatják célhoz az adományokat.