Szívesen jótékonykodnak a Paks II. munkavállalói

A Tamási Caritas Egyesület javára szervezett ruhagyűjtést munkatársai között a Paks II. Zrt. A társaságnál rendszeresek a jótékonysági akciók, és a munkavállalók nagy létszámmal vesznek részt a véradásokon is.

Fotó: Paks II. Zrt.
Fotó: Paks II. Zrt.

Karácsonyi adományakciójában a Tamási Caritas Egyesület javára szervezett ruhagyűjtést munkatársai körében a két új paksi blokk építését koordináló projektcég. A Paks II. Zrt. munkavállalói több mint ezer kiváló minőségű ruhát adományoztak a szociálisan rászorulók és a hátrányos helyzetben élő gyermekek élethelyzetének javításán munkálkodó szervezetnek.

– Akcióink során mindig arra törekszünk, hogy a valós igényekre reagáljunk. Olyan szervezeteket keresünk, amelyek közvetlen kapcsolatban vannak a nehéz helyzetben élőkkel, és ismerik a problémáikat – fejtette ki az adományok átadásakor Mittler István, a cég kommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy karitatív tevékenységük során elsősorban a projektet befogadó térségre összpontosítanak.

– Nagyon örülünk, hogy hozzánk került ez a sok adomány. Mindig vannak a látókörünkben olyan családok, ahol nagy szükség van minden támogatásra. Arra törekszünk, hogy ott nyújtsunk segítséget, ahol gyerekeket nevelnek, mert alapvető célunk, hogy ők ne éhezzenek, ne fázzanak, a lehető legkevesebbet érezzenek a szegénységből – mondta Fellinger Károlyné, a Tamási Caritas Egyesület elnöke. Hozzátette, közvetlenül a rászoruló családoknak adnak a ruhaneműből, valamint a közmunkásoknak és a Tamási Roma Önkormányzatnak juttatnak a Paks II. Zrt. kollektívájától kapott adományokból.

Mittler István kommunikációs igazgató elmondta, hogy a Paks II. Zrt. nagy hangsúlyt fektet a karitatív tevékenységekre. Rendszeresen szervez véradást a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével. Legutóbb november végén volt ilyen alkalom, amelyen ötvenen adtak vért.
Éppen egy éve több száz ajándékcsomagot állítottak össze a társaság munkavállalói a Tolna Megyei Balassa János Megyei Kórház gyermekosztályán fekvő betegeknek, egy héten át csomagolva a könyveket, társasjátékokat, plüssfigurákat. Tavasszal pedig a paksi székhelyű Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálata rászoruló ügyfelei számára adakoztak a Paks II. Zrt. munkavállalói.

A karácsonyhoz közeledve a társaság csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez is, amely során a minisztériumi dolgozók, illetve a háttérintézmények munkatársai az ország gyermekotthonaiban élő gyermekek számára adományoztak karácsonyi ajándékokat a gyerekek által előzetesen megírt kívánságoknak megfelelően.

(X)