Két paksi vállalkozó is elismerést kapott a Vállalkozók napja rendezvényen

A gazdaság jelenlegi helyzetéről, és e tekintetben a jövőről is szó esett az idei Vállalkozók napja rendezvényen a Művészetek Palotájában. Tolnay Tibor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter egyetértettek abban, hogy a gazdaság növekedése kedvező, de a hatékonyság növelése érdekében további párbeszédre, adócsökkentésre és az adminisztrációs terhek mérséklésére van szükség. A Vállalkozók napját immár 21. alkalommal rendezték meg. Hetvenkét elismerést adtak át, Tolna megyéből négyen vehettek át Év vállalkozója díjat, köztük Kópis Endre, a Kópis és Társa Szerelő és Karbantartó Kft. tulajdonosa, valamint Siklósi Zoltán, a Zo-Bau Kft. tulajdonosa.

– Ez a díj nemcsak az én érdemem, hanem valamennyi kollégámé, akik lehúzták velem az elmúlt huszonnyolc évet a nukleáris iparban, hiszen köztudott, hogy a cég ebben az ágazatban végzi tevékenységét – fogalmazott Kópis Endre.
– A megyei vállalkozói díj, amit öt évvel ezelőtt vettem át, arra inspirált, hogy munkáinkat még jobb minőségben végezzük. Ebben Paks Város Önkormányzata is partner volt, hiszen több fejlesztést indított, amelyekben a cégem is részt vehetett. A vállalkozást most országos szinten is elismerte a VOSZ, mindez nagyszerű érzés – mondta Siklósi Zoltán.
– Nagy felelősséggel jár a sok jó vállalkozó közül egyet, vagy mint idén, kettőt is kiválasztani. A mostani díjazottak a megyei és az országos grémium előtt is eredményesek lettek, nyugodtan mondhatom, mindkét kitüntetett megdolgozott az elismerésért – emelte ki Pintér Ferenc, a VOSZ Tolna megyei társelnöke.

A rendezvényen a hazai és határon túli magyar vállalkozók közös munkájának és párbeszédének eredményeként került sor a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma (KMVNF) együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására. Mint elhangzott, a KMVNF egy konzultációs, az együttműködést és a közös gondolkodást segítő közösség kíván lenni, amely meghagyja és tiszteletben tartja az abban résztvevő vállalkozói szervezetek önállóságát. Ezen felül hozzá kívánnak járulni a Kárpát-medencei gazdasági térség megteremtéséhez, a vállalkozások közötti kapcsolatok kialakításához. A fórumhoz az idei Vállalkozók napján tizenkilenc Kárpát-medencei magyar vállalkozói szervezet csatlakozott.

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks