Az első félidőben ment el a meccs

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A bajnokság 11. fordulójában a Szolnoki Olajbányászt fogadta az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. A paksi csapat a második helyen állt a tabellán a mérkőzés előtt, míg az edzőcserén átesett Tisza-partiak a hetedik pozícióban tanyáznak. Braniszlav Dzunics a mérkőzés előtt elmondta: Nagyon fontos, hogy a védekezésünk rendben legyen, elsősorban a szolnoki kisemberek semlegesítése nagyon fontos.

Evans és Coleman pontjaival 6-2-re lépett el a hazai társaság, de a negyedik perc közepére egy 9-0-s rohammal átvették a vezetést a vendégek. Kovács Ákos közelijével 10-13-ra sikerült felzárkózni az ötödik percben, de a jó folytatás elmaradt. Sorra kimaradtak a hazai kísérletek, a gyűrű kiköpte a labdát, a Szolnok pedig fokozatosan ellépett, Tóth Norbert büntetői után 10-20-at mutatott az eredményjelző. Hiába kért időt a Paks, egyedül Jackson tudott egy közelit begyötörni, az Olaj viszont tovább gyarapította pontjait.

A második felvonásban Evans egy-egyezett, így tartotta a lépést az ASE, a tizenötödik percben 22-36 állt az eredményjelzőn. Kovács Ákos és Faust pontjaival 11-re csökkent a két csapat közt a különbség, majd Lóránt is értékesítette büntetőit, de ezután ismét egy „gödör” következett. A vendégek tetszésük szerint szerezték pontjaikat, távolról is rendre betaláltak, a paksiak viszont a kihagyhatatlant is kihagyták. A nyolcadik perc elején kért időt az Atom, de ez a Szolnokot nem zökkentette ki a ritmusból, és Faust két büntetőjére tíz ponttal válaszoltak. A huszadik perc végén az ASE harminc alatt, az Olajbányász ötven felett járt.

Összekapta magát a szünetben a paksi csapat, és sokkal magasabb hőfokon kezdett el játszani a harmadik negyedben. Faust közelije után Kovács és Evans is betalált távolról, két és fél perc elteltével időt is kértek a vendégek. Nem sikerült ezzel a lendülettel tovább játszani, újra maradtak ki dobások, igaz a másik oldalon sem estek úgy be a labdák, mint az első félidőben. Jackson zsákolása után 11 pontra csökkent a két csapat között a különbség, de az utolsó találatokat a Szolnok jegyezte.

Hosszú hajrát nyitott az ASE, Faust és Kovács révén kilenc pontra csökkentette a hátrányt másfél perc alatt. Nagyon kemény védekezést láthatott a lelkes közönség, ketten, olykor hárman is támadták a labdás szolnoki játékost. Jacksonnal nem bírtak a palánk alatt, öt pontja után 61-67-nél időt kértek a vendégek. J.J. büntetője után született néhány véleményes ítélet, az Olaj köszönte szépen és ellépett tíz ponttal. Három és fél perc volt hátra, amikor Jackson, Lóránt és Kovács Ákos is betalált, 68-72-t mutatott ekkor az eredményjelző. Nagyon kemény csata folyt a pályán, sokan a kipontozódás határán álltak, de utolsó tartalékaikat is mozgósították. Ezután már sajnos nem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, akik jól kezelték a hatalmas nyomást. A meccset végül Smith döntötte el, a szolnoki játékos két triplája után már nem volt idő a felzárkózásra.

Atomerőmű SE-Szolnoki Olajbányász 75-84 (12-27, 17-24, 20-14, 26-19). Az ASE pontszerzői: Evans 27/15, Faust 12/3, Lóránt 12, Kovács Ákos 11/6, Jackson 10, Coleman 3.

Braniszlav Dzunics: Megérdemelten nyert a Szolnok, okosabban játszottak az első félidőben, és jobban is védekeztek. Nem kellő energiával, tompán játszottunk, gyengén védekeztük le a kettő kettőket. A második félidőben már jobbak voltunk, több energiát tettünk bele.

Evans: Olyan érzés volt, mintha arcon csaptak volna az első félidőben, a második félidőben már jobban játszottunk. A Szolnoknak vannak jó játékosai, akik ma jól is játszottak. Nincs idő búslakodni, megyünk a Falcohoz, ki kell köszörülni a csorbát.