Jobb volt a Falco

A bajnokság listavezetőjének otthonába látogatott a 12. fordulóban az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. Az előző fordulóban a harmadik helyen tanyázó paksi csapat – hat nyert meccs után – hazai pályán kapott ki a Szolnoktól, míg a Falco Körmendről távozott vesztesen 23 győztes mérkőzést követően. Hét közben Nick Faust lábsérülés miatt kihagyott pár edzést, de Szombathelyen már vállalta a játékot.

Evans és Faust pontjaival indult a mérkőzés, de a harmadik percben egy közelivel és egy triplával átvette a vezetést a hazai csapat. Ezután felváltva estek a kosarak, hol a Falco, hol az ASE vezetett egy ponttal. Lóránt volt egymás után kétszer eredményes a palánk alól, Putney triplája után pedig 13-15-öt mutatott az eredményjelző. Jobban szedte a támadó lepattanókat a szombathelyi csapat, így több lehetőségük is adódott a paksi gyűrű alatt, és ki is használták ezeket. A tizedik percben Perl büntetőivel öt pontra nőtt a sárga-feketék előnye, amiből négy meg is maradt a negyed végére.

Rosszul indult a második felvonás, fél perc után időt kért Braniszlav Dzunics, egy kettes és egy hármas találat révén kilenc pontra nőtt a hazai előny. Egy újabb triplával már tizenkét pontra hízott a két csapat közt a különbség, Faust hárompontosa törte meg a paksi gólcsendet. Evans és Coleman is beszállt a gólgyártásba, majd újra Faust volt eredményes, a tizenötödik percben 37-33 volt az állás. Beleerősített a Falco, ismét ellépett tíz ponttal, Evans egy büntetője érkezett hat hazai pontra. A végén ismét a sárga-feketék domináltak, és jelentős előnnyel vonultak a nagyszünetre.

A harmadik negyed elején sorra maradtak ki az ASE helyzetei, az ellenfél pedig nem hibázott, és ellépett 61-42-re. Kis Raul, Jackson és Kovács Ákos is betalált, Kacsa triplája után tíz pontra csökkent a két csapat közti különbség, de az utolsó találatot a vendéglátók jegyezték.

A zárónegyedben is problémák akadtak a védekezéssel, távolról is zavartalanul szerezte pontjait a Falco, a paksi csapat pedig nem tudott megújulni, nyomást gyakorolni rájuk.

Falco-Vulcano Energia KC – Atomerőmű SE 92-76 (24-20, 27-18, 16-16, 25-22).
Az ASE pontszerzői: Coleman 17/12, Evans 14, Faust 12/3, Kovács Á. 9/9, Lóránt 8, Putney 8/3, Jackson 6, Kis Raul 2.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök