Két kitüntetésre vár javaslatokat az önkormányzat

A Paks Város Közbiztonságáért kitüntetés idei díjazottjának személyére vár javaslatokat az önkormányzat. A díjat azok elismerésére alapították, akik sokat tesznek a település közbiztonságáért, tevékenységüket lelkiismeretesen, tartósan magas színvonalon végzik. Az elismerés átadására kétévente kerül sor, a díjra a rendőrség, a katasztrófavédelem, a terrorelhárítás, a polgári védelem, valamint a mezőőri szolgálat és a polgárőrség területén tevékenykedő személyt lehet jelölni, aki Pakson látja el szolgálatát. Az indoklással alátámasztott javaslatokat 2020. február 24-ig írásban kell eljuttatni dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyzőhöz.

Paks Város Környezetéért kitüntetés díjazottjának személyére is javaslatokat vár a paksi önkormányzat. A díjat azon személyek, szervezetek elismerésére alapították, akik munkájukkal hozzájárultak a város környezetének megóvásához és fejlesztéséhez. Az elismerést kétévente ítélik oda, és a Föld napja (április 22.) alkalmából szervezett ünnepségen adják át. Az írásban tett javaslatokat 2020. február 24-ig várják a jegyzői titkárságra (polgármesteri hivatal 7030 Paks, Dózsa György út 55–61.).

A kitüntetések adományozására javaslatot tehet minden paksi lakos, valamint paksi székhelyű szervezet. Az írásban benyújtott ajánlásnak tartalmaznia kell a jelölt azon teljesítményét, ami méltóvá teszi a kitüntetésre.