Paks II. – Információ első kézből

A beruházás aktualitásairól tájékoztatja a térségben élőket új kommunikációs kampányában a Paks II. Zrt. A „Paks II. A tiszta energia – Önnek is építjük” mottóval indult sorozat keretében a következő hónapokban a beruházás környezetében fekvő 67 Tolna és Bács-Kiskun megyei település lakosai tájékozódhatnak a projektről roll-up-szettek segítségével.

A minitárlatok egy időben öt településen állomásoznak. Fotó: Paks II. Zrt.
A minitárlatok egy időben öt településen állomásoznak. Fotó: Paks II. Zrt.

Fotókkal gazdagon illusztrált, általános és aktuális információkat tartalmazó hirdetőfelületek, roll-upok segítségével tájékozódhatnak a Paks II. beruházásról a térség lakói. A minitárlatok egy időben öt településen állomásoznak két héten át, majd újabb települések polgármesteri hivatalaiba, közintézményeibe kerülnek. A sorozat novemberig „végigjárja” a Paksi Társadalmi Tanács 47 települését, illetve információt visz a Tamási kistérség húsz településére.

– A paksi atomerőmű a térség motorja, a Paks II. projekt pedig jövőjének záloga. Mi szeretnénk ezt a jövőt úgy alakítani, úgy befolyásolni, hogy az az itt élők igényeinek megfeleljen, ezért szoros kapcsolatot igyekszünk kialakítani a településekkel, az ott élőkkel – hangsúlyozta a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója. Mittler István hozzátette: a kommunikáció területén is rendkívül fontos számukra a projektet befogadó térség. – Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy az itt élők rendszeresen, első kézből kapjanak információt a Paks II. projektről, amellett, hogy számos olyan eszközt is alkalmazunk a tájékoztatásban, amelyek segítségével eljuttathatjuk az információkat a régión kívülre vagy akár az ország határain túl élőkhöz is – vázolta.

A Paks II. Zrt. folyamatosan bővülő tájékoztatási palettájának alappillérét jelenti a helyi és regionális média, ahol rendszeresek a projekt előrehaladását bemutató híradások. A beruházást övező érdeklődés kiszolgálása érdekében újabb és újabb, korábban nem használt csatornát is igénybe vesz a projekttársaság. Ezek közül Mittler István kiemelte a 2019 tavaszán debütált információs sátrat, a néhány hónappal később kiadott „Mi újság Paks II.?” című tájékoztató plakátot, amelyet közel hetven településre juttatott el a Paks II. Zrt. Hozzátette: novembertől egy egyedi tervezésű stand is szélesíti a palettát, most pedig egy újabb, ezúttal roll-upokat alkalmazó minikiállítás válik elérhetővé a beruházás helyszínének környezetében élők számára. A tárlat – mint a kommunikációs igazgató vázolta – az általános információk mellett a projekt egy-egy fontos elemét is bemutatja, valamint megismerhetők az új blokkok látványtervei is.

Elsőként Solton, Felsőnyéken, Regölyben, Kajdacson és Bátyán állították ki a fotókkal gazdagon illusztrált információs anyagot. A következő állomás: Szekszárd, Iregszemcse, Simontornya, Hajós és Géderlak. A tájékoztató körút 2020 novemberében zárul Tengelicen, illetve Pakson.

(X)