Önkormányzati tanácsadó testület alakult Pakson

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Önkormányzati tanácsadó testület alakult 2020. február 1-jével alapvetően azért, hogy a polgármester munkáját segítse, jelentette be sajtótájékoztatón Szabó Péter polgármester. – A testület három nagyobb területtel foglalkozik. Egyrészt a kultúrával, turizmussal, sporttal, városmarketinggel, civilszervezetekkel, nemzetközi kapcsolatokkal összefüggő ügyekben véleményeznek, elemeznek, a felmerülő problémákra megoldási alternatívákat vázolhatnak fel a polgármesteri állásfoglalás kialakításához – vázolta Szabó Péter. Mint elmondta, a másik nagyobb terület a humán közfeladatok ellátásával kapcsolatos kérdések, amelyen belül három nagyobb területet emelt ki, ezek a szociális ügyek, az egészségügyi ellátással kapcsolatos és a köznevelési ügyek. A harmadik nagyobb terület, ahol vezetői tanácsadást végez a testület a gazdaság- és településfejlesztéssel kapcsolatos kérdések, ami tekintettel a Paks II. beruházással összefüggő feladatokra, különösen fontos terület. A tanácsadó testület részt vesz a stratégiai dokumentumok elkészítésében, az akciótervek, cselekvési programok, koncepciók, projekttervek előkészítési folyamatában, véleményezésében, értékelésében – összegzett a polgármester.

– Munkája során a testület kapcsolatot tarthat a önkormányzati intézményekkel, szervezetekkel, az önkormányzat gazdasági partnereivel, a polgármesteri hivatal vezető tisztségviselőivel – erről is beszélt a polgármester, hangsúlyozva, hogy a grémiumnak tulajdonosi, felügyeleti joga nincsen, csak kapcsolattartási, ami viszont szükséges az érdemi munkához.

Az önkormányzati tanácsadó testület tagja Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója, dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója, Orbán Attila, a Tolna megyei közgyűlés alelnöke és Bana János, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. védelmi főosztályának vezetője. A grémiumnak tagja Paks két alpolgármestere, Szántó Zoltán és Leber Ferenc is. – Olyan csapatot sikerült magam mellé állítani, akik nagymértékben tudják majd segíteni a munkát. Egyelőre heti rendszerességgel tanácskozunk, majd idővel szükség szerint – tette még hozzá Szabó Péter.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök