Petőfi-emléktúrára hívják a lakosságot (A program elmarad)

Petőfi Emlékház, Sárszentlőrinc. Fotó: kincsestolnamegye.hu
Petőfi-emlékház, Sárszentlőrinc. Fotó: kincsestolnamegye.hu

Petőfi-emléktúrát szervez Bunkóczi András, a KDNP paksi alapszervezetének támogatásával, a lakosság közreműködésével. Egy korábbi, atomerőműves kollégákkal végigjárt gyalogtúra emlékét felelevenítve vette fel a kapcsolatot Sátor Gézával, Sárszentlőrinc polgármesterével az újabb túra ötletével. A közös megemlékezés keretében Bunkóczi András felajánlásaként Petőfi Sándor összes költeményének 1901-ben kiadott, díszes kötetét méltó helyen, az emlékházban helyezik el. A Paks–Sárszentlőrinc–Borjád, Petőfi-emlékméhes útvonal kb. 27 km. A táv megtételéhez lehet kerékpárral, személygépkocsival csatlakozni, a kisgyermekes szülőknek buszt biztosítanak (korlátozott számban). A jelentkezés regisztrációhoz kötött, ennek határideje 2020. március 02. Jelentkezni Bunkóczi Andrásnál lehet a 20/3550318-as telefonszámon vagy a bunkoczia@gmail.com email címen.

Az emléktúra tervezett programja:

A kerékpárosok 13 óra körüli indulással délután kb. 14.30-kor érnének az ünnepség helyszínére (művelődési ház, majd a Petőfi-emlékház). A túra felvezetését a paksi, valamint a sárszentlőrinci polgárőrszervezet biztosítja. Gyülekező és eligazítás a paksi városháza előtt 12.45-kor. A kerékpártúra vezetői: Árki Zsolt és Wollner Pál. Az emléktúrán mindenki a saját felelősségére vesz részt, a túrához szendvicsről, védőitalról mindenki maga gondoskodik. Láthatósági mellény használata kötelező.

A személygépkocsival utazók 14 óra körüli indulással, délután 14.40-kor érnének az ünnepség helyszínére (művelődési ház, majd a Petőfi-emlékház). Gyülekező: SPAR, városháza, Duna Hotel parkolójában 13.45-ig. Eligazítás a városháza előtt. Parkolás Sárszentlőrincen a Petőfi utcában.

Az autóbusszal utazók 14 óra körüli indulással, délután 14.40-kor érnének az ünnepség helyszínére (művelődési ház, majd a Petőfi-emlékház, emlékméhes).

A tervezett program szerint 15.30-kor megtörténik a Petőfi-kötet elhelyezése az emlékházban, majd koszorúzás. Lehetőség lesz az evangélikus templomban, az utolsó sor padján levő Petőfi-monogram megtekintésére. Ezt követően a résztvevők közösen átmennek a borjádi Petőfi-emlékméhesbe. Visszaindulás Paksra 17 órakor, a kerékpárosok útját a paksi polgárőrség felvezetéssel és a menet zárásával segíti.

Petőfi-emlékház leírás: Petőfi-emlékház
Borjádi Petőfi-emlékméhes leírása: Petőfi-emlékméhes