Felfüggesztette a bajnokságot az MLSZ

Az MLSZ elnöksége – a hatóságok döntésével összhangban – azonnali hatállyal felfüggeszti a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján. Az intézkedésről március 16-án határozott a szervezet, ezzel egy időben az utánpótlásedzések is leálltak.

Ezt megelőzően a bajnokságban kettő pontot szerzett a legutóbbi két fordulóban a Paksi FC OTP Bank Ligában szereplő labdarúgócsapata, a 24. fordulóban hazai pályán a Budapest Honvéddal 0:0-s, míg a 25. játéknapon az Újpest FC-vel, idegenben 1:1-es végeredmény született. A lilák ellen Könyves Norbert volt eredményes. – Jól, aktívan játszottunk, győzelmet érdemeltünk volna, és a sors igazságtalansága lett volna, ha ma innen pont nélkül távozunk. Mindenképpen fontos megemlítenünk Szakály Dénes esetét is, aki a tizenhatoson belül fejjel maga elé készítette a labdát, majd úgy ütközött az újpesti kapussal, hogy játékosunkat hordágyon kellett levinni, ezt követően kifelé történt szabadrúgás, nem értem. Mindenesetre meg kell elégednünk az egy ponttal, de gratulálok a fiúknak, mert volt bennük kurázsi – összegzett Osztermájer Gábor vezetőedző a találkozó után. A Paksi FC 25 fordulót követően 28 ponttal továbbra is a tabella 10. helyén áll.

Hír még a csapat háza tájáról, hogy márciusban két tehetséges fiatal, Debreceni Ákos és Vas Gábor profi szerződést kaptak. A 16 éves futballisták már hónapok óta az első gárda edzéseit látogatják. – Felettébb jólesett, hogy így gondolnak és számítanak rám a klubnál. Egyfajta visszajelzésnek élem meg, hogy jó úton haladok – fogalmazott Debreceni. A klub hivatalos honlapjának Vas is nyilatkozott. – Nagyon jó érzés, azért dolgoztam, hogy ezt elérjem. Ugyanakkor ez még csak egy lépés az NB I.-es szinthez, mely egyúttal a következő célom is – fogalmazott. Haraszti Zsolt ügyvezető azt mondta, hogy Debreceni Ákos és Vas Gábor két kifejezetten tehetséges fiatalember, akik kiérdemelték a profi szerződést. – Szerencsére utánpótlásunkban jó képességű labdarúgók vannak, így bízom benne, hogy ez a tendencia folytatódni fog, és rendre profi kontraktusokat kínálhatunk majd – húzta alá.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com/mermyhh
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com/mermyhh